Vandaag staan we van 9:00 – 15:45 voor je klaar
Vandaag zijn we gesloten
Home > Veelgestelde vragen > Meerdere categorieën > Argeweb en SEPA

Argeweb en SEPA

Laatste update: 07 Sep 2020
Op 1 februari 2014 is SEPA een feit en dan gaat iedereen, zo ook Argeweb, over op het nieuwe Europese betalingsverkeer. U kunt dan alleen nog maar betalingen verrichten met een IBAN-rekeningnummer. Dit heeft u vast wel ergens meegekregen via de media, maar wij brengen u langs deze weg er graag nog even van op de hoogte. Want wat veranderd er voor u als klant van Argeweb? En wat is een IBAN precies? U leest het hier.

Wat is SEPA?
SEPA staat voor ‘Single Euro Payments Area’ en is het nieuwe Europese betalingsverkeer.
SEPA stelt u in staat om binnen, alle EU-lidstaten plus IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland, op dezelfde manier eurobetalingen te doen en te ontvangen. Of het nu gaat om betalingen binnen of buiten Nederland, tussen particulieren of bedrijven.

Wat is IBAN?
IBAN staat voor ‘International Bank Account Number’. Dit rekeningnummer is in elk land op soortgelijke wijze opgebouwd. Het nummer bestaat uit het huidige rekeningnummer, dat vooraf wordt gegaan door de landcode (NL voor Nederland), een controlegetal (twee cijfers), een code van de bank (in Nederland vier letters) en één of meerdere nullen. IBAN is niet nieuw. Het wordt nu nog vooral voor buitenlandse betalingen gebruikt, maar straks dus ook voor alle binnenlandse betalingen.
Uw IBAN is opgebouwd uit meerdere letters en cijfers in een vaste volgorde, bijvoorbeeld NL 10 INGB 0 567891011.

Wat gebeurt er met BIC?
BIC staat voor ‘Bank Identifier Code’ en betreft de internationale identificatie code van een bank of een bankkantoor. Een BIC bestaat uit 8 of 11 tekens. Deze code is in het huidige betalingsverkeer nodig voor buitenlandse betalingen en sommige binnenlandse betalingen. Deze BIC-code verdwijnt, maar niet helemaal. Binnenkort kunt u bij een betaling volstaan met alleen een IBAN. De banken voegen dan zelf de BIC toe om de betaling te kunnen verwerken. Voor binnenlandse betalingen is dit vanaf 1 februari 2014 en voor buitenlandse betalingen pas vanaf 1 februari 2016

Wat veranderd er voor u als klant van Argeweb
De voorbereidingen voor de overgang op IBAN zijn in volle gang, zo zijn wij achter de schermen druk bezig om ons systeem SEPA proof te maken. Wij ontzorgen u hierbij volledig en u zult hier dan ook vrij weinig van merken. Zo wordt u rekeningnummer, zoals bij ons bekend, automatisch omgezet in ons systeem met het juiste IBAN-rekeningnummer. Aan nieuwe Argeweb klanten zal binnenkort al worden gevraagd hun correcte IBAN rekeningnummer bij Argeweb op te geven.

Betalingen van 1 februari 2014
Vanaf 1 februari 2014 zullen al uw automatische incasso’s bij Argeweb gewoon doorlopen, wij hebben immers uw rekeningnummer aangepast met het juiste IBAN-rekeningnummer.
U heeft hier dus geen omkijken naar.

Maakt u geen gebruik van automatische incasso bij Argeweb dan is het handig om te weten dat u de betalingen van uw facturen per 1 februari 2014 alleen kunt voldoen via ons IBAN-rekeningnummer: IBAN NL12 INGB 0681 0685 23.
Wilt u ook het gemak van automatische incasso? Vul dan dit formulier in en stuur het ondertekend op naar:

Argeweb BV
Postbus 197
3140 AD Maassluis

Wat is mijn IBAN-rekeningnummer?
Weet u nog niet wat uw IBAN-rekeningnummer is? Check het hier!
ook kunt u uw IBAN-rekeningnummer vinden op uw rekeningafschriften en in uw online internetbankieromgeving.

IBAN Tips
U hoeft als Argeweb klant dus nergens rekening mee te houden. Automatisch incasso’s lopen gewoon door en betaalt u per factuur dan gebruikt u ons IBAN-rekeningnummer.

Maar ook zal u er zelf op moeten letten. Heeft u bijvoorbeeld een eigen organisatie of webwinkel? Dan moet u alle bankrekening nummers van uzelf én uw klanten (automatisch incasso) omzetten naar het juiste IBAN-rekeningnummer.
Communiceer uw IBAN-rekeningnummer naar buiten toe. Pas uw factuurlay-out, briefpapier en andere communicatiemiddelen aan.
Alle banken zetten ook automatisch uw adresboek om naar IBAN.

Dus noteert u het. Na 1 februari 2014 gebruikt iedereen alleen nog maar IBAN als rekeningnummer, voor zowel binnenlandse als buitenlandse betalingen.

Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 3,99
Check mijn domein