Vandaag staan we van 9:00 – 15:45 voor je klaar
Vandaag zijn we gesloten

Een passieve FTP-verbinding opzetten met Filezilla

Laatste update: 19 Aug 2020
Wanneer het niet mogelijk is om een actieve FTP-verbinding op te zetten, bieden verscheidene FTP-programma's de mogelijkheid om een verbinding met een passieve overdrachtsmodus op te zetten. Dit artikel licht toe hoe u dit middels Filezilla kunt doen. Heeft u dit programma nog niet maar wilt u het graag gebruiken? Download het programma dan hier

Wanneer u Filezilla opent, kunt u links bovenaan klikken op "bestand" - "sitebeheer" voor het toevoegen van een nieuwe opgeslagen verbinding. 

Filezilla sitebeheer

In dit scherm geeft u de nieuwe verbinding een naam. Dit is niet verplicht maar kan handig zijn indien u voor meerdere webhosting pakketten een FTP-verbinding op dient te zetten. Voer vervolgens ook de volgende gegevens in:

Host: ftp.argewebhosting.nl of ftp.(uw domeinnaam)
Inlogtype: Vragen naar een wachtwoord
Gebruiker: uw FTP-gebruikersnaam

Invoeren ftp gegevens

Klik nu op het tabblad "Overdrachtinstellingen" en kies bij "overdrachtsmodus" voor "passief". Vervolgens klikt u onderaan op OK.

passieve verbinding ftp filezilla

Klik nu links bovenin op het eerste icoontje dat u in de balk onder "bestand" ziet. Hiermee selecteert u een opgeslagen site om een FTP-verbinding mee op te zetten. 

opgeslagen ftp site openen

Omdat is gekozen voor de optie "Vragen naar een wachtwoord" opent nu een pop-up waar u het FTP-wachtwoord van uw webhostingpakket in kunt invoeren. Zodra het wachtwoord is ingevuld en op OK is geklikt, wordt de FTP-verbinding opgezet met een passieve overdrachtsmodus.

Invoeren wachtwoord FTP
Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 3,99
Check mijn domein