Vandaag staan we van 9:00 – 15:45 voor je klaar i.v.m. een bedrijfsbijeenkomst.

Hoe pas ik mijn host file aan?

Laatste update: 27 Aug 2020

U kunt door middel van het aanpassen van uw hosts file, een domeinnaam op uw systeem doorverwijzen naar een specifieke server/IP-adres. Op deze manier kunt u uw website bekijken op een andere server, zonder dat anderen dit ook zien. Dit is erg handig, wanneer u uw website gaat migreren naar een nieuwe server.

Windows:
Om uw hosts file aan te passen, opent u het programma kladblok. Indien u gebruik maakt van Windows Vista, Windows 7, Windows 8/8.1 en Windows 10 dan dient u deze als Administrator uit te voeren (rechtermuisknop en dan 'Als Administrator uitvoeren').

Wanneer u kladblok heeft geopend, gaat u naar 'C:\Windows\System32\drivers\etc'. Indien u daar geen bestanden ziet staan, dan verandert u rechtsonder 'Tekstdocumenten (*.txt)' naar 'Alle bestanden (*.*)'.

Hier opent u het bestand 'hosts'.

Onderaan het bestand voegt u op een nieuwe regel de onderstaande regel toe:
<uw IP-adres> <uwdomein.ext> <www.uwdomein.ext>

Bijvoorbeeld:
176.62.198.13 argewebdemo.nl www.argewebdemo.nl

Vervolgens slaat u de wijziging op en vanaf dat moment verwijst het domein naar het ingestelde IP-adres, maar dan alleen voor uw eigen systeem.

Mac:


Om de hostfile op uw Mac aan te passen kunt u gebruikmaken van de Terminal. Deze kunt vinden onder 'Applicaties --> Utilities --> Terminal'. Als u deze heeft opgestart kunt u met één van de volgende twee commando's het bestand openen en bewerken.

sudo nano /private/etc/hosts
sudo vi /private/etc/hosts

Als u het bestand heeft geopend kunt u onderaan een regel toevoegen. De regel zal er als volgt uitzien met de gegevens van uw domeinnaam en het correcte IP-adres.

Bijvoorbeeld:
176.62.198.13 argewebdemo.nl www.argewebdemo.nl

Als u dit heeft gedaan slaat u het bestand op. Wanneer het bestand is opgeslagen voert u het volgende commando uit.
dscacheutil -flushcache

Als u de wijziging die u heeft gedaan wenst uit te schakelen dan plaatst u voor de toegevoegde regel een '#' teken en voert u opnieuw de regel 'dscacheutil -flushcache' uit.

Achterhalen van uw IP-adres:


Het IP-adres kan worden achterhaalt op Mijn Argeweb. Dit kunt u als volgt doen.

Login op Mijn Argeweb met uw klantennummer en wachtwoord.

Inloggen Mijn Argeweb

Op Mijn Argeweb kiest u bovenin voor 'Beheren --> Webhosting'.
Beheren
Mocht u meerdere webhosting pakketten hebben dan klinkt u eerst de betreffende domeinnaam aan waar u het IP-adres van wenst te weten. Hierna kunt u de volgende stap volgen. Aan de rechterkant kiest u onder 'Algemeen' voor 'pakket details'.
pakket details
U kunt nu onder 'Algemene pakket informatie' het IP-adres van uw pakket terugvinden.
Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 3,99
Check mijn domein