Vandaag staan we van 9:00 – 15:45 voor je klaar
Vandaag zijn we gesloten

Hoe stel ik een DNS Template in?

Laatste update: 16 Apr 2019
Als u een domeinnaam bij Argeweb registreert worden hiervoor de standaard DNS-gegevens van Argeweb ingesteld. Als u uw eigen DNS-gegevens wilt gebruiken, dan kunt u dit via Mijn Argeweb instellen. Bij een groter aantal domeinnamen is dit echter veel handwerk. In dit geval kan het handig zijn om bij het aanvragen van de domeinnaam al aan te geven dat u de domeinnamen op deze DNS-gegevens wilt registeren. Hiervoor zijn de DNS Templates in het leven geroepen.

Wat is een DNS Template
Een DNS Template is een vooropgezet formulier met de door u gewenste DNS-instellingen. U stelt een template eenmalig in en kan hem daarna voor al uw nieuwe domeinnamen gebruiken.

Hoe stel ik een DNS Template in?

Stap 1. Inloggen Mijn Argeweb
Als eerste logt u in op Mijn Argeweb met uw debiteurnummer en wachtwoord. Eenmaal ingelogd op Mijn Argeweb gaat u in het menu aan de bovenzijde naar [Partner] > [geavanceerd] > [DNS templates].
Stap 2. Nieuwe DNS Template
U komt nu op een pagina waar u de DNS Templates kunt aanmaken. Geef een naam en weergavenaam op en klik op de knop [Nieuw].

U komt nu in een scherm waar u de DNS-gegevens kunt instellen.

Stap 3. DNS Template instellen
In eerste instantie verschijnen er drie velden met records die u kunt invullen. Zodra u er een of meer heeft ingevuld en op de knop [Save] klikt verschijnen er weer nieuwe lege velden die u kunt invullen. Zo blijven er altijd drie lege records beschikbaar om in te vullen.

De volgende zaken kunnen ingesteld worden:

-Type

-Subdomein

-Prio

-TTL

-Adres

Al deze zaken worden hieronder kort toegelicht.

Type
Het type-veld geeft het type subdomein aan.

Subdomein
Het subdomein veld bepaalt op welke hostname de DNS instelling van toepassing is.
Indien u tekst invoert, moet de normale domeinnaam weggelaten worden.

Bijvoorbeeld:
www (functioneert als www.[domein].)

Bij sommige subdomein-types is dit niet relevant. In dat geval kunt u dit veld leeg laten. Het systeem maakt er dan de waarde "@" van. Dit is een standaard functionaliteit van onze DNS server.

Prio
Bij sommige subdomein-types is een prioriteitswaarde vereist.
Als de hosts met de laagste prioriteitwaarde niet werkt, dan wordt de volgende geprobeerd.

TTL
TTL staat voor Time To Live. Het is een Time-out waarde die aangeduid moet worden in seconden.

Adres
Het adresveld bepaalt waar een subdomein naartoe doorverwezen is.
Bij de meeste subdomein-types moet dit een IP-adres zijn, of een hostname gevolgd door een punt.

Bijvoorbeeld:
127.0.0.1
ns.argewebhosting.nl.

Als u klaar bent met het instellen van de DNS Template dan klikt u op de knop [Save]. De DNS Template wordt dan onder de u gekozen naam opgeslagen.

Stap 4. Domeinnaam bestellen met DNS Template
Als u nu een nieuwe domeinnaam gaat bestellen, dan komt u op een gegeven moment in de stap "Domeinnaam configureren" terecht.

In deze stap kunt u kiezen aan welke subklant u de domeinnaam wilt koppelen en welke DNS Template u wilt gebruiken. Standaard staat deze laatste op "Argeweb (Standard)". Via de list box kunt u de templates kiezen die u zelf heeft aangemaakt.

U kunt nu de bestelling afronden en de domeinnaam wordt geregistreerd op de DNS-gegevens van de betreffende DNS Template.
Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 3,99
Check mijn domein