Vandaag zijn we gesloten i.v.m. een bedrijfsbijeenkomst.

Installatie e-mailaccount (handmatig) in Outlook (Android)

Laatste update: 13 Aug 2020

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw e-mailaccount handmatig kunt instellen in Outlook voor Android.

Om te beginnen; heeft u nog geen mailaccounts in Outlook ingesteld? Start dan de app en klik op Aan de slag om met het instellen van uw mailaccount te beginnen. Staat er wel reeds een account ingesteld? Klik na het openen van de app dan in de blauwe balk op de menuknop. Deze knop wordt weergegeven als drie horizontale streepjes die onder elkaar staan. Klik vervolgens op het envelop-icoon met daarbij een plusje en selecteer vervolgens de optie Accounts toevoegen.

U zult nu worden gevraagd om uw e-mailadres op te geven. Vul deze in en klik vervolgens op Doorgaan om naar de volgende stap te gaan.

Klik allereerst rechtsonder op het schuifknopje om alle Geavanceerde Instellingen naar voren te halen. Vervolgens dient u het account handmatig in te stellen.

Het E-mailadres zou al ingesteld moeten zijn. Hierna kunt u bij Weergavenaam de naam invullen die u wilt dat geadresseerden zien als afzender. Ook mag u een Beschrijving invullen, welke puur voor uw eigen informatie is en gebruikt kan worden om uw account eenvoudig te herkennen in het accountoverzicht.

Let op! Indien u een Plesk Webhosting Pakket heeft, dan heeft u een ander serveradres. Het juiste Plesk serveradres kunt u hier opvragen.

Stel vervolgens de volgende gegevens in:

IMAP-server voor inkomende e-mail

  • IMAP-hostnaam:mail.argewebhosting.nl:993
  • IMAP-gebruikersnaam: Uw e-mailadres
  • IMAP-wachtwoord: Uw wachtwoord

SMTP-server voor uitgaande e-mail

  • SMTP-hostnaam: mail.argewebhosting.nl:587
  • SMTP-gebruikersnaam: Uw e-mailadres
  • SMTP-wachtwoord: Uw wachtwoord

Klik na het instellen van de gegevens rechtsboven op het vinkje om door te gaan.

U zou nu een melding te zien moeten krijgen die aangeeft dat het account is toegevoegd. Klik op Overslaan om terug te gaan naar het mailprogramma.

Uw mailaccount is nu volledig ingesteld!

Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 3,99
Check mijn domein