Home > Veelgestelde vragen > Meerdere categorieën > Nog niet actief URL

Nog niet actief URL

Laatste update: 19 Aug 2020
Wanneer u uw website verhuist naar Argeweb wilt u natuurlijk niet dat uw website uit de lucht is. Bij Argeweb kunt u gebruikmaken van een zogeheten nognietactief URL. U kunt uw huidige website op het webhostingpakket plaatsen en via een nognietactief URL de website bekijken. Zodra deze volledig functioneert kunt u de domeinnaam verhuizen.

Onderstaand een stappenplan hoe u de nognietactief URL kunt terugvinden in Mijn Argeweb.

1. Meldt u aan op Mijn Argeweb
2. Kies in het menu voor Beheren --> Webhosting.

menu

3. Indien u meerdere pakketten heeft, klikt u de gewenste domeinnaam aan.

pakketten

4. In het menu rechts kiest u voor 'Algemeen' en vervolgens voor 'Pakket details'.

pakket details

Onder het kopje 'Hoe log ik in op mijn account?' kunt u de nognietactief URL terugvinden. Om uw website op deze URL te bekijken dient u uiteraard wel eerst uw website op uw webhosting ruimte te plaatsen. Om via een FTP programma een verbinding te maken met uw webruimte kunt u het IP-adres gebruiken van de server. Dit kunt u terugvinden in Mijn Argeweb.

Staat uw webhostingpakket op een BSD/Linux server dan gebruikt u altijd het IP-adres 145.131.10.250 als hostname. Als uw webhostingpakket op een Windows server staat dan gebruikt u het IP-adres van de webhostingserver. Dit IP-adres vindt u terug in Mijn Argeweb.
In Mijn Argeweb kiest u voor 'Beheren' en daarna voor 'webhosting'. Klik uw domeinnaam aan. Onder 'Algemene info' vindt u het IP-adres van de server terug.
Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 0,49
Check mijn domein