Vandaag zijn we gesloten i.v.m. een bedrijfsbijeenkomst.

PHP versie aanpassen in Plesk

Laatste update: 22 Dec 2020
In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je de PHP-versie kunt aanpassen wanneer je gebruik maakt van een Plesk Windows pakket. Dit kan nodig zijn wanneer je Plesk Windows webhosting pakket gebruik maakt van een verouderde versie van PHP, of wanneer het juist nodig is om een oudere versie van PHP te gebruiken.

Als allereerst log je in op de Plesk omgeving. Deze kan je bereiken door je domeinnaam in de URL-balk van je browser te typen, gevolgd door :8443. Zorg er voor dat er hierbij https:// aan het begin van deze URL staat. Dit ziet er dan als volgt uit:

https://www.domeinnaam.nl:8443/

Wanneer je de website op deze manier bezoekt, zal je hoogstwaarschijnlijk een waarschuwing te zien krijgen over een SSL-certificaat. Dit ziet er in het geval van Google Chrome uit als volgt:


Deze waarschuwing krijg je te zien door het feit dat het SSL-certificaat dat hier ontvangen wordt geldig is voor onze webhosting server, en niet voor domeinnaam.nl. Om hier voorbij te gaan, klik je op de knop Geavanceerd, gevolg door Doorgaan naar domeinnaam.nl (onveilig).


Zodra je dit gedaan hebt, kom je uit op de inlogpagina van Plesk. Voer hier je gebruikersnaam in, samen met het bijbehorende wachtwoord en klik op de blauwe Log In knop.


Je bent nu ingelogd binnen het beheerpaneel van Plesk. Klik hier aan de linkerkant van het scherm op Websites & Domains, waarna je een overzicht te zien krijgt van de websites en domeinen binnen dit Plesk webhosting pakket.


Klik onder de website waarvan je de PHP-versie aan wilt passen op de knop Hosting Settings.


Je komt nu uit op de Hosting instellingen van desbetreffende website. Om de PHP-versie hiervan aan te passen, ga je onder Web scripting and statistics naar de optie PHP support. Hier heb je de mogelijkheid om in het dropdown-menu een andere versie van PHP te kiezen.


Zodra je hier voor een andere versie hebt gekozen, kan je onderaan de pagina op de Apply knop klikken. De instellingen worden hiermee opgeslagen en toegepast.


De PHP versie van het webhosting pakket is hiermee aangepast.
Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 3,99
Check mijn domein