Vandaag staan we van 9:00 – 15:45 voor je klaar i.v.m. een bedrijfsbijeenkomst.

Office 365 installeren op uw computer

Laatste update: 17 Sep 2020

Wanneer u een bestelling voor een Microsoft Office 365 Business- of Business Premium-licentie heeft gedaan, is het mogelijk om vanuit het bijbehorende online portaal de software te downloaden. Dit portaal is te bereiken door naar de volgende link te surfen:

https://portal.office.com

Log hier in met de gebruikersnaam en het wachtwoord waar de licentie aan gekoppeld is.

Zodra u ingelogd bent klikt u rechtsboven van de pagina op Office-apps installeren en selecteert u vervolgens Office 2016. Bij de meeste moderne browsers wordt de software meteen gedownload. Gebeurt dit niet, dan moet u een locatie bepalen waar de software naartoe gedownload moet worden. Dit mag u vanzelfsprekend volledig zelf beslissen.


Ga naar de locatie waar het installatiebestand werd opgeslagen en voer deze vervolgens uit. Nadat u enkele controleschermen doorklikt zou er een oranje venster naar voren moeten komen, waarin wordt aangegeven dat de installatie wordt voorbereid.


Na een korte periode zal het oranje venster automatisch vervangen worden met een nieuw wit scherm, waarop wordt aangegeven dat Office wordt gedownload. Ook de installatie zal hierna automatisch gebeuren.


Zodra de installatie is voltooid krijgt u hier een melding van te zien.


De installatie van Office 365 is nu voltooid. Wel dient u zich binnen de software nog aan te melden. Dit kunt u doen door een willekeurige Office 365-applicatie te starten, zoals Word of Excel (geen Outlook, want hier zijn de stappen anders). Open vervolgens een nieuw of bestaand bestand.

Rechtsboven van het venster kunt u klikken op Aanmelden. Als u deze knop niet ziet, maar in plaats daarvan uw naam ziet, bent u al ingelogd en hoeft u dit niet opnieuw te doen.


Meldt u vervolgens aan met dezelfde Office 365-gebruikersgegevens die u eerder in de stappen heeft gebruikt en volg de stappen die op het scherm worden weergegeven. Hierna bent u binnen uw Office 365-installatie aangemeld en kunt u de software volledig naar wens gebruiken!

Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 3,99
Check mijn domein