Vandaag staan we van 9:00 – 15:45 voor je klaar i.v.m. een bedrijfsbijeenkomst.

Aanvraag EV SSL certificaat

Laatste update: 15 Sep 2020

Wat is nou exact een EV SSL certificaat:

In het certificaat worden alle bedrijfsgegevens van de eigenaar van het certificaat opgenomen en grondig gecontroleerd. Kamer van koophandel uittreksels worden opgevraagd en de aanvrager wordt opgebeld om te bewijzen dat hij inderdaad de aanvrager van het certificaat is. Met dit certificaat wordt de groene balk in de browser zichtbaar.

Groene balk

Als u voor uw website een EV SSL certificaat wenst aan te vragen dan kan dit via de website van Argeweb. Onderstaand kunt u de stappen volgen.

Zodra u de pagina SSL heeft geopend kunt u aan de rechterkant onder 'EV' op de knop 'Bestel' drukken.
Bestel

U krijgt nu een aantal opties te zien voor uw SSL certificaat. Selecteer de gewenste opties die u wenst te gebruiken voor het certificaat.
Mocht u niet precies weten welk SSL certificaat u dient te kiezen dan kunt u via het Informatieicoontje de betreffende opties bekijken.
Keuze
Als u de gewenste validatie en SSL certificaat heeft gekozen dan dient het CSR te worden ingevoerd. Het CSR wordt aangemaakt op de server waar u het certificaat gaat plaatsen. Mocht u hier zelf niet bekend mee zijn dan kunt u dit navragen bij uw systeembeheerder. Ook hebben wij in onze knowledge base een aantal artikelen beschikbaar voor het genereren van een CSR. Onderstaand artikel kunt u hiervoor gebruiken.

CSR gegevens
Als laatste stap kiest u de juiste webserver. Dit kan Linux of Windows zijn.

WindowsLinux

Als de aanvraag is ingediend dan zal deze worden beoordeeld door de uitgever van het certificaat. Mochten er nog extra gegevens nodig zijn voor de aanvraag van het certificaat, dan zal er contact met u worden opgezocht. Comodo heeft op de eigen website een volledig uitgewerkt artikel in het Engels over de volledig aanvraag procedure van een EV SSL certificaat.
Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 3,99
Check mijn domein