Vandaag staan we van 9:00 – 15:45 voor je klaar i.v.m. een bedrijfsbijeenkomst.
Home > Veelgestelde vragen > Meerdere categorieën > Bash update

Bash update

Laatste update: 07 Aug 2020
In de avond van 24-09-2014 is er een lek gevonden in Linux/Unix systemen. Dit lek zit in de package "Bash". Om het lek in Bash te dichten dient er een update te worden uitgevoerd. Dit kunt u als volgt doen. Wij raden aan om alvorens u de update uitvoert eerst een snapshot of back-up te maken van uw VPS.

Aanmelden op uw VPS
Via SSH kunt u inloggen op uw VPS. Dit kunt u doen door gebruik te maken van Putty.exe. Deze software is op deze pagina te downloaden.

Als u Putty.exe heeft gedownload, dan kunt u een verbinding maken met het IP-adres van uw VPS. Bij het inloggen gebruikt u de gebruikersnaam root en het ingestelde wachtwoord. Dit is het wachtwoord dat u van Argeweb heeft ontvangen of het wachtwoord wat u zelf heeft ingesteld voor uw VPS.

Zodra de verbinding is opgezet voert u de volgende commando's uit.

CentOS
Heeft u CentOS dan gebruikt u de volgende commando's:

yum clean all
yum update


Debian/ Ubuntu
Maakt u gebruik van Debian of Ubuntu dan dienen de volgende commando's te worden ingevoerd

apt-get update
apt-get upgrade

Met de aangegeven commando's wordt uw server gepdatet. Het is aan te raden om een reboot uit te voeren van uw VPS. Mocht dit niet gelijk kunnen worden uitgevoerd dan wordt er geadviseerd om dit op een later tijdstip uit te voeren.

Alleen Bash
Bovenstaande commando's updaten meer dan alleen Bash. Wanneer u alleen de Bash wenst te updaten, gebruik dan de volgende commando's

Voor CentOS:

yum clean all
yum update bash

Voor Debian/Ubuntu:

apt-get update
apt-get install bash

Mochten er na het uitvoeren van deze update bijvoorbeeld applicaties niet meer werken zijn wij hier niet verantwoordelijk voor.
Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 3,99
Check mijn domein