FTP Account aanmaken binnen Plesk

Bekeken: 3369 keer - Laatste update: 16 Oct 2018

In Plesk heeft u de mogelijkheid om zelf een FTP-account aan te maken. Hiervoor dient u eerst in te loggen in het Plesk Panel. U heeft een e-mail ontvangen van Argeweb, hierin staan uw gebruikersnaam, wachtwoord en het IP-adres ( of deze zijn vermeld op Mijn Argeweb https://mijnargeweb.nl ). U dient in de URL-balk van uw browser het volgende in te typen:

https://[ipadres]:8443

(:8443 is de port waarmee u met Plesk verbindt)

Indien u certificaatmeldingen krijgt van uw browser, dan kunt u deze accepteren.
U kunt inloggen op het Plesk panel door uw gebruikersnaam en wachtwoord uit de e-mail van Argeweb te gebruiken. Vervolgens klikt u op "Log in”.


Binnen het Plesk Panel kunt u websites aanmaken (zie rood gemarkeerde venster). Als u al een website heeft aangemaakt staat de website hier weergegeven. In dat geval kunt u achter de naam van de site klikken op de tekst "[Manage in Power User view]”. Mocht u nog geen site hebben aangemaakt kunt u deze hier eerst aanmaken.


Hierna komt u in het Plesk Power User Panel. Waar u kunt kiezen voor "Websites & Domains”. Binnen deze pagina kiest u voor "FTP Access > create additional ftp account”. Hier kunt u de FTP aanmaken. U rond het proces af door op de knop "OK".
Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 0,95!
Check mijn domein

Woordenlijst

De woordenlijst is een alfabetisch gerangschikte lijst met technische termen die in de artikelen voorkomen.

Support