Gebruikers aanmaken voor de website

Bekeken: 3599 keer - Laatste update: 11 Nov 2015

Het aanmaken van aparte gebruikers is essentieel voor de beveiliging van uw VPS en uw website. Met het aanmaken van verschillende gebruikers maakt u scheiding tussen de diverse websites en de toegang hiertoe. Indien u meerdere websites onderbrengt in één enkele VPS dan adviseren wij u per website een aparte gebruiker aan te maken.


Volg voor het aanmaken van een gebruiker de hieronder beschreven stappen

Het aanmaken van een user-account doet u via het start menu item:
"Administrative tools” >"Computer Management”

U kiest hierna in het menu aan de linkerzijde op "Local Users and Groups” > "Users”, en

klikt daarna links bovenin op "Action” > "New User”:

Het volgende scherm verschijnt:

De velden "user name”, " Full name” ,"Description” en "password” kunnen naar eigen inzicht worden ingevuld.

Het nieuwe gebruikers account is nu aangemaakt, en wordt getoond in het hoofdscherm. Na volgen van de bovenstaande stappen is het gebruikers account in de basis aangemaakt. Dit account dient nog verder te worden geconfigureerd met de hieronder beschreven stappen.

Het groepslidmaatschap van de nieuwe gebruiker dient beperkt te worden, zodat nieuwe gebruiker alleen toegang heeft tot zijn eigen persoonlijke "home-directory”.

U opent het tabblad "Member Of”. Verwijder nu de koppeling "Users” (klik "remove”)

Tip : Uit beheersoogpunt is het aan te bevelen om de eigenschappen "User cannot change password” en "Password never Expires” aan te vinken.

Tip : Het verdient de voorkeur om een wachtwoord uit minimaal 8 karakters te laten bestaan. Daarnaast verdient het de voorkeur om gecombineerd gebruiken van zowel cijfers, letter (ook hoofdletters) en bijzonder tekens (@!#%&* etc.). Een wachtwoord wordt hierdoor "sterk”. Dit wil zeggen dat een wachtwoord moeilijker te achterhalen is m.b.t. ongeautoriseerde toegang (hackers)
Krachtige Windows VPS al vanaf €3,98 per maand.

1999-2018 Argeweb BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Prijzen excl. 21% BTW