HTTP/2 activeren op CentOS 7 + DirectAdmin + Apache

Bekeken: 1313 keer - Laatste update: 12 Sep 2019

Zodra op uw VPS het CentOS 7 besturingssysteem met DirectAdmin is ge´nstalleerd, is het mogelijk om aan de hand van de onderstaande stappen HTTP/2 te activeren. U dient er wel rekening mee te houden dat deze stappen alleen gevolgd kunnen worden op het moment dat u Apache als webserver gebruikt. Zodra u NGINX gebruikt werken de onderstaande stappen niet.

Tip: Maak altijd een snapshot van uw VPS alvorens cruciale wijzigingen aan te brengen. Zo voorkomt u lastige situaties waar u moeilijk uit kunt herstellen. Het onderstaande kan namelijk onverwachte resultaten met zich meebrengen.

Stap 1: Update CentOS 7 en Custombuild

Voordat u HTTP/2 kunt activeren, dient u uw systeem te updaten. Dit omdat CentOS 7.4 onder meer een hogere basisversie van OpenSSL met zich meebrengt, wat vereist is om HTTP/2 te kunnen gebruiken. Om CentOS te updaten logt u in op uw VPS als root of een gebruiker met beheerdersrechten. Voer vervolgens het volgende commando uit:

yum update -y

Zodra CentOS zelf up-to-date is, kunt u zich richten op het volledig updaten van Custombuild en alle onderliggende pakketten. Allereerst navigeert u naar de locatie van Custombuild met het volgende commando:

cd /usr/local/directadmin/custombuild

Hierna vraagt u een lijst op van de meest recente software en installeert u deze. Dit kan worden gedaan met de volgende commando’s:

./build update

./build update_versions

Uw VPS is nu volledig geŘpdatet.

Stap 2: Activeer HTTP/2

Allereerst dient u te navigeren naar de locatie van Custombuild door het volgende commando uit te voeren:

cd /usr/local/directadmin/custombuild

Het is aan te raden om PHP te draaien in de php-fpm (FastCGI Process Manager) modus, zodat PHP niet als een aparte module van Apache wordt ge´nstalleerd. Om de overschakeling naar php-fpm te kunnen maken moet het volgende commando uitgevoerd worden:

./build set php1_mode php-fpm

Hierna dienen zowel PHP als Apache opnieuw opgebouwd te worden. Voer hiervoor de volgende commando’s uit:

./build php n

./build apache

./build rewrite_confs

HTTP/2 zou nu actief moeten zijn. Dit kan getest worden via deze link.

Tip: php-fpm vereist meer configuratie dan bijvoorbeeld mod_php. Ook kunnen specifieke instellingen die u voorheen gebruikte, niet langer in hun huidige vorm werken. Zo zal het bijvoorbeeld niet langer mogelijk zijn om PHP-waardes aan te passen via wijzigingen in een htaccess-bestand. Zodra uw website(s) na de overstap ineens niet meer werken, kunt u in veel gevallen via de errorlogs van de betreffende websites de oorzaak achterhalen.Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 0,95!
Check mijn domein

Woordenlijst

De woordenlijst is een alfabetisch gerangschikte lijst met technische termen die in de artikelen voorkomen.

Support