Vandaag staan we van 9:00 – 15:45 voor je klaar i.v.m. een bedrijfsbijeenkomst.

Plesk Application Installer

Laatste update: 14 Jul 2020
De Application Installer is een tool waarmee u binnen Plesk verschillende CMS systemen eenvoudig kunt installeren door een aantal stappen te volgen. Op deze manier hoeft u bepaalde CMS systemen niet handmatig te installeren maar kunt u dit doen met de Application Installer. In dit voorbeeld wordt weergegeven hoe u het CMS systeem 'WordPress' kunt installeren door een aantal handelingen te volgen.

U logt in op uw Plesk paneel, dit doet u door het volgende adres in de adres balk van uw Internet Browser in te vullen.

https://IP-adress:8443 (‘IP-adres’ vervangt u door het IP-adres van de VPS)
Username: root
Password: Het door ons verkregen wachtwoord van uw VPS.


Na het inloggen kiest u voor de optie 'Applications' bovenaan in de menubalk.In heb volgende scherm heeft u een aantal keuzes waaronder 'Featured Applications', 'All Available Applications' en 'manage Installed Applications'. De 'Featured Applications' zijn een aantal populaire en betaalde applicaties. Onder 'All Applications' kunt u alle gratis applicaties die u kunt installeren vinden.
Hierbij kunt u op categorie zoeken of zelf een CMS systeem zoeken middels de zoek functie. Voor het installeren van 'WordPress' gebruiken wij nu de zoek functie. In het zoek veld vult u 'WordPress' in, daarna klikt u op 'Search'. U krijgt een lijst te zien met alle mogelijke 'WordPress' versies en installaties, u kiest de versie die u wilt installeren en klikt vervolgens op 'Install'.De installatie vereist een aantal voorwaarden, deze voorwaarden zijn op gesteld door de makers van het product dat u wilt installeren. Indien u akkoord gaat met de voorwaarden kunt u dit aanvinken en kiest u voor 'Next'.Nadat u uw akkoord heeft gegeven wordt de installatie gedownload en klaar gezet. Het volgende scherm verschijnt zodra de installatie kan worden doorgevoerd.Vervolgens kunt u de benodigde gegevens invullen. Het is belangrijk dat u bij de bovenste optie aangeeft waar de installatie geïnstalleerd kan worden. In het voorbeeld ziet u dat de installatie wordt geïnstalleerd op de locatie ‘https://argewebdemo.nl/wordpress’. Indien u de installatie direct op de domeinnaam wilt installeren laat u de eerste optie leeg. U kunt bij de onderste optie een administrator wachtwoord invullen, zodat u kunt inloggen in het beheer gedeelte van 'WordPress'. Nadat u alles heeft ingevuld kunt u op 'Install' klikken, de installatie wordt doorgevoerd. Nadat de installatie is voltooid krijgt u hiervan een melding en kunt u uw installatie middels de aangegeven URL benaderen en beheren.Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 3,99
Check mijn domein