Reverse DNS instellen voor uw VPS

Bekeken: 519 keer - Laatste update: 09 Jul 2018

Om Reverse DNS te kunnen gebruiken dient een PTR-record te worden ingesteld. Hiermee wordt een IP-adres aan een hostname gekoppeld. Dit kunt u eenvoudig vanuit uw persoonlijke Mijn Argeweb-omgeving regelen.

Let op: Voordat u Reverse DNS kunt instellen dient de hostname die u wenst te gebruiken eerst te verwijzen naar het IP-adres van uw server. Is dit niet het geval, dan zal het niet mogelijk zijn om de onderstaande stappen te volgen. U zult dan de foutmelding Hostname wijst niet naar ip adres te zien krijgen.

Reverse DNS instellen

Allereerst dient u in te loggen op uw persoonlijke Mijn Argeweb-omgeving. Klik vervolgens in het menu op Beheren en selecteer Argeweb Cloud. Klik vervolgens op de VPS waar het record voor ingesteld moet worden. U heeft nu de instellingen van de VPS voor u.


Het IP-adres in het overzicht is aanklikbaar. Zodra u hier op klikt heeft u de mogelijkheid om naast Reverse DNS een hostname in te stellen. Nadat u op Opslaan heeft geklikt moet het ingestelde PTR-record met ongeveer 10 minuten actief zijn.


Reverse DNS is nu ingesteld!Bekijk ons krachtige VPS aanbod.

Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 0,41!
Check mijn domein

Woordenlijst

De woordenlijst is een alfabetisch gerangschikte lijst met technische termen die in de artikelen voorkomen.

Support