Vandaag staan we van 9:00 – 15:45 voor je klaar i.v.m. een bedrijfsbijeenkomst.

Reverse DNS instellen voor uw VPS

Laatste update: 24 Jul 2020

Om Reverse DNS te kunnen gebruiken dient een PTR-record te worden ingesteld. Hiermee wordt een IP-adres aan een hostname gekoppeld. Dit kunt u eenvoudig vanuit uw persoonlijke Mijn Argeweb-omgeving regelen.

Let op: Voordat u Reverse DNS kunt instellen dient de hostname die u wenst te gebruiken eerst te verwijzen naar het IP-adres van uw server. Is dit niet het geval, dan zal het niet mogelijk zijn om de onderstaande stappen te volgen. U zult dan de foutmelding Hostname wijst niet naar ip adres te zien krijgen.

Reverse DNS instellen

Allereerst dient u in te loggen op uw persoonlijke Mijn Argeweb-omgeving. Klik vervolgens in het menu op Beheren en selecteer Argeweb Cloud. Klik vervolgens op de VPS waar het record voor ingesteld moet worden. U heeft nu de instellingen van de VPS voor u.


Het IP-adres in het overzicht is aanklikbaar. Zodra u hier op klikt heeft u de mogelijkheid om naast Reverse DNS een hostname in te stellen. Nadat u op Opslaan heeft geklikt moet het ingestelde PTR-record met ongeveer 10 minuten actief zijn.


Reverse DNS is nu ingesteld!

Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 3,99
Check mijn domein