Vandaag staan we van 9:00 – 15:45 voor je klaar i.v.m. een bedrijfsbijeenkomst.

Verbinden met Linux opdrachtregel via SSH op macOS

Laatste update: 28 Jul 2020

SSH biedt een handige en veilige manier om met de opdrachtregel (CLI - Command-Line Interface) van een Linux-machine verbinding te maken. Dit is bijvoorbeeld noodzakelijk om onderhoudstaken of andere beheerwerkzaamheden binnen het besturingssysteem uit te voeren.

Binnen macOS is een ingebouwde SSH-client ingebouwd, waarmee eenvoudig verbinding kan worden gelegd met een Linux-machine. Dit kan worden gedaan met de Terminal-applicatie, welke zich standaard onder op de volgende locatie bevindt: Applications >Utilities.

Zodra de Terminal is geopend kunt u de volgende opdracht opgeven om verbinding te maken met uw VPS, waarbij u de gebruiker en de hostname zelf dient aan te passen naar die van uw eigen VPS:

ssh root@145.131.1.27

U zult nu mogelijk een melding krijgen over dat de echtheid van de server niet kan worden vastgesteld. Typ hier yes en klik vervolgens op Enter verder te gaan. U dient nu het wachtwoord op te geven van de gebruiker waarop u probeert in te loggen. Klik opnieuw op Enter om het ingevulde wachtwoord op te geven.

Als de bovenstaande gegevens goed zijn ingevuld, dan bent u nu ingelogd en kunt u de opdrachtregel van uw Linux VPS gebruiken.

Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 3,99
Check mijn domein