Verbinden met Linux opdrachtregel via SSH op macOS

Bekeken: 603 keer - Laatste update: 13 Nov 2018

SSH biedt een handige en veilige manier om met de opdrachtregel (CLI - Command-Line Interface) van een Linux-machine verbinding te maken. Dit is bijvoorbeeld noodzakelijk om onderhoudstaken of andere beheerwerkzaamheden binnen het besturingssysteem uit te voeren.

Binnen macOS is een ingebouwde SSH-client ingebouwd, waarmee eenvoudig verbinding kan worden gelegd met een Linux-machine. Dit kan worden gedaan met de Terminal-applicatie, welke zich standaard onder op de volgende locatie bevindt: Applications >Utilities.

Zodra de Terminal is geopend kunt u de volgende opdracht opgeven om verbinding te maken met uw VPS, waarbij u de gebruiker en de hostname zelf dient aan te passen naar die van uw eigen VPS:

ssh root@145.131.1.27

U zult nu mogelijk een melding krijgen over dat de echtheid van de server niet kan worden vastgesteld. Typ hier yes en klik vervolgens op Enter verder te gaan. U dient nu het wachtwoord op te geven van de gebruiker waarop u probeert in te loggen. Klik opnieuw op Enter om het ingevulde wachtwoord op te geven.

Als de bovenstaande gegevens goed zijn ingevuld, dan bent u nu ingelogd en kunt u de opdrachtregel van uw Linux VPS gebruiken.Bekijk ons krachtige VPS aanbod.

Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 0,41!
Check mijn domein

Woordenlijst

De woordenlijst is een alfabetisch gerangschikte lijst met technische termen die in de artikelen voorkomen.

Support