Via SSH inloggen op MySQL

Bekeken: 2871 keer - Laatste update: 13 Nov 2018
U kunt inloggen via SSH op MySQL door de volgende stappen te volgen:

U dient voor het inloggen een programma te gebruiken welke verbinding maakt met de server. Ik heb hiervoor 'Putty' gebruikt en deze is gratis te downloaden van het internet.

Zodra u 'Putty' heeft gedownload kunt u deze openen en dit ziet er als volgt uit:U dient bij 'Host Name (or IP address)' het IP-adres van uw VPS te plaatsen. U kunt daarna op 'Open' klikken.
Vervolgens krijgt u de vraag of u verbinding wilt maken met een onbekende server (dit is eenmalig) en deze vraag kunt u beantwoorden met 'Ja'.Vervolgens krijgt u 'login as' in beeld. Hier kunt u 'root' invullen en op 'Enter' klikken. Vervolgens krijgt u de mogelijkheid om het wachtwoord van uw VPS in te vullen. Zodra u deze heeft ingevuld kunt u nogmaals op 'Enter' drukken.

U kunt nu zien dat u bent ingelogd.

Ingelogd op MySQL

U kunt vervolgens het volgende commando typen en daarna op 'Enter' drukken: su -
Dit commando zorgt ervoor dat u root toegang heeft.Zodra u op 'Enter' heeft geklikt krijgt u weer de mogelijkheid een nieuw commando te plaatsen. U kunt hier het volgende commando plaatsen en op 'Enter' drukken: mysql -uadmin -p`cat /etc/psa/.psa.shadow`U krijgt vervolgens te zien dat u ben ingelogd op MySQL.
Plesk VPS keuze uit Plesk 10 of Plesk Unlimited.

Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 0,41!
Check mijn domein

Woordenlijst

De woordenlijst is een alfabetisch gerangschikte lijst met technische termen die in de artikelen voorkomen.

Support