Vandaag zijn we gesloten i.v.m. een bedrijfsbijeenkomst.

Via SSH inloggen op MySQL

Laatste update: 07 Aug 2020
U kunt inloggen via SSH op MySQL door de volgende stappen te volgen:

U dient voor het inloggen een programma te gebruiken welke verbinding maakt met de server. Ik heb hiervoor 'Putty' gebruikt en deze is gratis te downloaden van het internet.

Zodra u 'Putty' heeft gedownload kunt u deze openen en dit ziet er als volgt uit:U dient bij 'Host Name (or IP address)' het IP-adres van uw VPS te plaatsen. U kunt daarna op 'Open' klikken.
Vervolgens krijgt u de vraag of u verbinding wilt maken met een onbekende server (dit is eenmalig) en deze vraag kunt u beantwoorden met 'Ja'.Vervolgens krijgt u 'login as' in beeld. Hier kunt u 'root' invullen en op 'Enter' klikken. Vervolgens krijgt u de mogelijkheid om het wachtwoord van uw VPS in te vullen. Zodra u deze heeft ingevuld kunt u nogmaals op 'Enter' drukken.

U kunt nu zien dat u bent ingelogd.

Ingelogd op MySQL

U kunt vervolgens het volgende commando typen en daarna op 'Enter' drukken: su -
Dit commando zorgt ervoor dat u root toegang heeft.Zodra u op 'Enter' heeft geklikt krijgt u weer de mogelijkheid een nieuw commando te plaatsen. U kunt hier het volgende commando plaatsen en op 'Enter' drukken: mysql -uadmin -p`cat /etc/psa/.psa.shadow`U krijgt vervolgens te zien dat u ben ingelogd op MySQL.


Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 3,99
Check mijn domein