Een passieve FTP-verbinding opzetten met Filezilla

Bekeken: 1320 keer - Laatste update: 18 Sep 2018
Wanneer het niet mogelijk is om een actieve FTP-verbinding op te zetten, bieden verscheidene FTP-programma's de mogelijkheid om een verbinding met een passieve overdrachtsmodus op te zetten. Dit artikel licht toe hoe u dit middels Filezilla kunt doen. Heeft u dit programma nog niet maar wilt u het graag gebruiken? Download het programma dan hier

Wanneer u Filezilla opent, kunt u links bovenaan klikken op "bestand" - "sitebeheer" voor het toevoegen van een nieuwe opgeslagen verbinding. 

Filezilla sitebeheer

In dit scherm geeft u de nieuwe verbinding een naam. Dit is niet verplicht maar kan handig zijn indien u voor meerdere webhosting pakketten een FTP-verbinding op dient te zetten. Voer vervolgens ook de volgende gegevens in:

Host: ftp.argewebhosting.nl of ftp.(uw domeinnaam)
Inlogtype: Vragen naar een wachtwoord
Gebruiker: uw FTP-gebruikersnaam

Invoeren ftp gegevens

Klik nu op het tabblad "Overdrachtinstellingen" en kies bij "overdrachtsmodus" voor "passief". Vervolgens klikt u onderaan op OK.

passieve verbinding ftp filezilla

Klik nu links bovenin op het eerste icoontje dat u in de balk onder "bestand" ziet. Hiermee selecteert u een opgeslagen site om een FTP-verbinding mee op te zetten. 

opgeslagen ftp site openen

Omdat is gekozen voor de optie "Vragen naar een wachtwoord" opent nu een pop-up waar u het FTP-wachtwoord van uw webhostingpakket in kunt invoeren. Zodra het wachtwoord is ingevuld en op OK is geklikt, wordt de FTP-verbinding opgezet met een passieve overdrachtsmodus.

Invoeren wachtwoord FTP


Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 0,95!
Check mijn domein

Woordenlijst

De woordenlijst is een alfabetisch gerangschikte lijst met technische termen die in de artikelen voorkomen.

Support