Verander je WordPress site in een app met deze 5 plugins

Verander je WordPress site in een app met deze 5 plugins

Je WordPress website is een cruciaal stukje voor jouw online aanwezigheid als freelancer of bedrijf. Deze wil je natuurlijk tot in de puntjes perfectioneren voor je klanten en je imago. Een responsive website is tegenwoordig niet meer weg te denken, want gebruiksvriendelijkheid staat voorop. Je responsive website is goed te zien op een telefoon, maar is dat wel voldoende of wil je er misschien meer uithalen?

Smartphones worden steeds slimmer. Je kunt tegenwoordig veel op je telefoon, ook is het lekker makkelijk: even een aankoop doen, saldo checken of je ergens voor aanmelden. Soms vervult een responsive website niet alle behoeften van een mobiele gebruiker. Daarom zijn er een hoop plugins die jouw WordPress website kunnen omtoveren tot een app.

Er is nog altijd een flinke groei te zien in het smartphone- en mobiele app-gebruik. Het is daarom goed om er even bij stil te staan of jij met jouw onderneming meer uit jouw responsive website wilt halen op mobiel. Wil jij bijvoorbeeld notificaties sturen over je nieuwe producten, leuke deals of uitverkoop? Of misschien wil je wel een loyaliteitsprogramma opzetten om de klanten nog meer aan jouw bedrijf te binden? Met een app heb je talloze mogelijkheden.

 Tip: Check ook even de apps op je eigen telefoon, wat doen andere bedrijven ermee en waarom? Vraag jezelf af wat jij er fijn aan vindt en waarom je zo’n app gebruikt. Hieruit kun je een conclusie trekken of een app handig is voor jouw onderneming en wat je er allemaal mee zou willen bereiken.

Mocht je erover uit zijn om een app te maken van jouw WordPress website dan heb ik alvast een lijstje van 5 plugins gemaakt die jouw hierbij kunnen helpen:

Androapp

Heb je een blog of een andere nieuwswaardige website waar je veel content op verspreidt? Dan is Androapp waarschijnlijk wel wat voor jou. Deze app zorgt ervoor dat jouw newsfeed overzichtelijk wordt weergegeven op een mobiele telefoon, daarnaast zijn er ook andere functionaliteiten zoals:

  • Push meldingen versturen
  • Offline content opslaan
  • Deep linking support (meerdere zoekresultaten in de app)
  • Mogelijkheid om in te zoomen op afbeeldingen
  • Aangepaste thema’s en kleuren om te matchen aan jouw website

AppPresser

AppPresser, vroeger ook wel ‘Reactor’ genoemd, is een plugin die geïntegreerd is met WordPress. Om een app te maken van jouw WordPress website met deze plugin moet je wel enige technische kennis hebben. Niet echt ideaal als je dus niets van code af weet. Een aantal mogelijkheden met deze app zijn:

  • Push meldingen versturen
  • De vrijheid om zelf pagina’s te kunnen maken van de content op jouw website
  • Mogelijkheid voor extensies zoals o.a. Facebook login, social sharing en Google maps

Web2App

Met Web2App maak je eenvoudig en snel van jouw WordPress website een kwalitatieve app. Web2App biedt o.a. de volgende functionaliteiten:

  • Push meldingen versturen
  • Social sharing
  • Aanpasbare weergave en navigatie in de app
  • Mogelijkheid om reviews te verzamelen voor Google Play

Mobiloud

Achter Mobiloud zit een team dat jouw website omtovert tot een app. Ze bieden twee opties aan, namelijk (1) een app voor een blog of een nieuwssite en (2) een app voor andere high-traffic websites. Bij Mobiloud kun je rekenen op goede support. De app heeft o.a. de volgende functionaliteiten:

  • Push meldingen versturen
  • Integratie met WordPress
  • App geschikt voor iOS of/en Android
  • Aangepaste layout om te matchen aan jouw website

Vergelijk de plugins voor het maken van een app goed met elkaar en baseer jouw keuze op de plugin die het beste aansluit bij jouw wensen en doelen.

Heb je nog geen WordPress website?

WordPress is heel gebruiksvriendelijk en ideaal voor een zakelijke website, een webshop of een blog. Met onze voordelige WordPress hosting zet je binnen no-time je eigen WordPress website online.





Reacties zijn gesloten.