Excl. BTW

.COM Domeinnaam registreren

  • Internationale uitstraling
  • Bescherm uw domeinaam
  • Herkenbaar in de zoekmachines

Wij scoren gemiddeld een 9,2

.COM domeinnaam scherp geprijsd

Domeinnaam beschikbaar

Wilt u uw eigen .COM domeinnaam registreren? Dan bent u bij Argeweb aan het juiste adres.

Waarom een .COM?

Het is de populairste domeinnaam extensie ter wereld, uw site wordt met een .com internationaal optimaal herkenbaar. Daarnaast is het verstandig om naast uw .NL of .BE domeinnaam een .COM domeinnaam te registreren. Zo voorkomt u dat iemand anders uw domeinaam met een andere extensie gebruikt.

Eenvoudig registreren

Het registreren van een .COM domeinnaam is zeer eenvoudig. Zoek een geschikte en beschikbare domeinnaam. Vul uw gegevens in en wij registreren de domeinnaam. Een online procedure van enkele minuten.

Voorwaarden

De domeinnaam extensie .COM staat voor commerceel en was in eerste instantie alleen bedoeld voor commerciële organisaties. Tegenwoordig mag .COM door iedereen en voor elke soort website worden gebruikt.Historie van een .COM domeinnaam

Sinds 1985 is het mogelijk om een .COM domeinnaam te registreren, deze extensie is toendertijd in het leven geroepen door het Amerikaanse Ministerie van Defensie. De .COM domeinnaam was toen één van de eerste domeinnamen die geregistreerd kon worden in combinatie met .NL, .NET. De .COM domeinnaam was vroeger alleen voorbehouden aan commerciële organisaties, inmiddels is het toegestaan dat iedereen een .COM domeinnaam kan registreren.

In Nederland worden de .NL domeinnamen beheerd door de SIDN, de .COM domeinnamen worden beheerd door het Amerikaanse bedrijf Verisign. Inmiddels staat het aantal geregistreerde .com domeinnamen op ongeveer 12 miljoen.

Verhuizen van een .COM domeinnaam naar Argeweb

Het is ook mogelijk om de domeinnaam te verhuizen naar Argeweb. Hiervoor heeft u een zogenaamde EPP/autorisatie code nodig. Deze code dient u op de bestelpagina in te voeren zodat wij gemakkelijk uw verhuizing in gang kunnen zetten.

Een .COM domeinnaam registreren

Een .COM domeinnaam moet minimaal drie en mag maximaal 63 karakters hebben. U mag bij de registratie van de domeinnaam gebruik maken van letters en cijfers. De aangevraagde domeinnaam mag ook een minteken bevatten, echter mag deze niet aan het begin en aan het einde van de domeinnaam staan. Het is aan te raden om uw domeinnaam zo kort mogelijk te houden, dit is vooral belangrijk om typfouten te voorkomen maar ook om makkelijker te onthouden voor een klant.

Het is ook relevant om een belangrijke zoekterm op te nemen in de URL van een domeinnaam. Doordat er inmiddels vele .COM domeinnamen zijn geregistreerd kan het zijn dat uw domeinnaam niet meer beschikbaar is, denk daarom goed na over een unieke naam/combinatie voor uw .COM domeinnaam. Bent u opzoek naar een bepaalde naam maar is deze bezet? Doe regelmatig een check op de beschikbaarheid, het komt wel eens voor dat een .COM domeinnaam in ‘quarantaine’ komt. Dit betekent dat deze binnenkort vrij kan komen voor registratie. Bij het opzeggen van een domeinnaam wordt deze namelijk 30 dagen in quarantaine geplaatst. Na ongeveer 5 dagen heeft u de mogelijkheid om de vrijgekomen domeinnaam weer te registreren. Let dus goed op bij het opzeggen van een domeinnaam of u deze echt kwijt wilt.

Webhosting voor uw .COM domeinnaam

Nadat u uw domeinnaam heeft geregistreerd, kunt u gemakkelijk via het bestelproces of via Mijn Argeweb webhosting voor uw domeinnaam bestellen.

Veelgestelde vragen


Na de registratie van uw domeinnaam wordt deze direct door ons geregistreerd, u kunt er daarna dus direct mee aan de slag.

Het is mogelijk om uw DNS gegevens aan te passen in Mijn Argeweb. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld de domeinnaam laten doorverwijzen naar een andere server of een record toevoegen voor het beheer van uw e-mail. Besteld u gelijk webhosting mee met uw .COM domeinnaam dan worden de DNS gegevens automatisch ingesteld.

Wanneer u in meerdere landen zakelijk actief bent dan is het aan te bevelen om een .COM domeinnaam te registeren, u bespaart hiermee in kosten omdat u niet voor elk land een aparte extensie hoeft aan te schaffen.

Bekijk alle veelgestelde vragen.

Domeincheck

1999-2019 Argeweb BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Prijzen excl. 21% BTW