Vandaag staan we van 9:00 – 15:45 voor je klaar i.v.m. een bedrijfsbijeenkomst.
Het eerste jaar geen 28,99 maar slechts 9,99

Voordelig een .com domeinnaam registreren

Hieronder kan je eenvoudig je .com domeinnaam vastleggen

Internationale uitstraling
Herkenbaar in Google
Optimaal voor groot bereik
Kwalitatieve premium support
Domein met of zonder hosting

Een .com domeinnaam registreren

Het registreren van een .com domeinnaam is zeer eenvoudig. Zoek een geschikte en beschikbare domeinnaam, vul je gegevens in en wij zorgen ervoor dat we jouw domeinnaam registreren bij Verisign. Verisign is de instantie die de .com domeinnamen beheert en uitgeeft. Een procedure van slechts enkele minuten.

Voorwaarden voor een .com domein

Een .com domeinnaam moet minimaal 3 en mag maximaal 63 karakters hebben. Je mag bij de registratie van de domeinnaam gebruik maken van letters en cijfers. De aangevraagde .com domeinnaam mag ook een minteken bevatten, echter mag deze niet aan het begin of het einde van de domeinnaam staan. Het is aan te raden om je domeinnaam zo kort mogelijk te houden, dit is vooral belangrijk om typfouten te voorkomen maar ook om makkelijker te onthouden voor een klant.

Tips voor een .com domeinnaam

Neem een relevante zoekterm op in de URL

Het is relevant om een belangrijke zoekterm op te nemen in de URL van je domeinnaam. Doordat er inmiddels vele .com domeinnamen zijn geregistreerd kan het zijn dat je domeinnaam niet meer beschikbaar is. Denk daarom goed na over een unieke naam/combinatie voor jouw .com domeinnaam.

Check regelmatig op beschikbaarheid

Ben je op zoek naar een bepaalde naam, maar is deze bezet? Door regelmatig de domeinnaam check wereldwijd te doen, komt het wel eens voor dat je ziet dat een .com domeinnaam in ‘quarantaine’ komt. Dit betekent dat deze binnenkort vrij kan komen voor registratie. Bij het opzeggen van een domeinnaam wordt deze namelijk 30 dagen in quarantaine geplaatst. Daarna kan je binnen ongeveer 5 dagen de beschikbare domeinnaam weer registreren. Let dus goed op bij het opzeggen van een domeinnaam of je deze echt kwijt wilt.

.com domeinnaam vastleggen naast andere extensies

Daarnaast is het verstandig om naast je .nl of .be domeinnaam een .com domeinnaam te registreren. Zo voorkom je dat iemand anders je domeinnaam met een andere extensie gebruikt.

Waarom een .com domeinnaam kopen?

Als je een .com domeinnaam gaat kopen, bezit je de populairste domeinnaam extensie ter wereld. Je website wordt met een .com internationaal optimaal herkenbaar. Het domein .com staat voor commercieel en was in eerste instantie alleen bedoeld voor commerciële organisaties. Tegenwoordig kan iedere soort website een .com domeinnaam registreren.

Voordelen van een .com domein

Wanneer je in meerdere landen zakelijk actief bent, is het aan te bevelen om een .com domeinnaam te registreren . Je bespaart hiermee in kosten omdat je niet voor elk land een aparte extensie hoeft aan te schaffen.

Historie van een .com domeinnaam

Sinds 1985 is het mogelijk om een .com domeinnaam te registreren. Deze extensie is toendertijd in het leven geroepen door het Amerikaanse Ministerie van Defensie. De .com domeinnaam was toen één van de eerste domeinnamen die geregistreerd kon worden in combinatie met .nl en .net. Vroeger was de .com domeinnaam alleen voorbehouden aan commerciële organisaties, maar inmiddels is het toegestaan dat iedereen een .com domeinnaam kan registreren. In Nederland worden de .nl domeinnamen beheerd door de SIDN, maar de .com domeinnamen worden beheerd door het Amerikaanse bedrijf Verisign. Inmiddels staat het aantal geregistreerde .com domeinnamen op ongeveer 120 miljoen.

Een .com domeinnaam verhuizen

Een .com domeinnaam verhuizen naar Argeweb is eenvoudig in 5 stappen geregeld:

  1. Vraag de verhuiscode op bij je huidige hosting provider
  2. Check de beschikbaarheid van je .com domeinnaam in de domeinchecker
  3. Kies voor ‘Verhuizen’ achter de domeinnaam die je wilt overzetten
  4. Voeg de verhuistoken toe
  5. Doorloop de verdere stappen om de .com domein verhuizing af te ronden

Als je er niet uitkomt, kun je altijd gebruikmaken van onze gratis verhuisservice. Hierbij helpen onze experts je telefonisch verder met het verhuizen van je .com domein zonder downtime. We zijn te bereiken op 085-0218861 of support@argeweb.nl.

Een .com domeinnaam doorsturen

Je geregistreerde .com domeinnaam doorsturen naar een andere website is geen enkel probleem. Dit is bij ons gratis en eenvoudig online te regelen. Een .com domeinnaam doorverwijzen naar een andere website zorgt voor een betere bereikbaarheid van je website. Lees meer informatie over domeinnaam doorsturen.

Veelgestelde vragen

Na de registratie van je domeinnaam wordt deze direct door ons geregistreerd. Je kan er daarna dus direct mee aan de slag. Het hele proces duurt ongeveer 15 tot 30 minuten.

Het is mogelijk om je DNS gegevens aan te passen in Mijn Argeweb. Hierdoor kan je bijvoorbeeld de domeinnaam laten doorverwijzen naar een andere server of een record toevoegen voor het beheer van je e-mail. Bestel je gelijk webhosting mee met je .com domeinnaam dan worden de DNS gegevens automatisch ingesteld.