Ik wil de houdergegevens van een .be domein opvragen?

Bekeken: 3180 keer - Laatste update: 12 Sep 2019
De whois (houdergegevens) van een .be domeinnaam kunt u opvragen door naar de website van DNS.be te gaan: www.dns.be.
Zoek uw domeinnaam op in de whois rechts bovenaan de website.Klik vervolgens op "Meer info over uwdomein.be", als tussenstap wordt eerst de juridische verklaring en gebruiksvoorwaarden getoond. Wanneer u deze hebt doorgelezen klikt u op "Ik ga akkoord" onderaan de pagina.

U kunt daarna de onderstaande gegevens bekijken:

  • Algemene gegevens van uw domeinnaam (status, registratiejaar en laatste wijziging van het domein)
  • Domeinnaamhouder (de gegevens van de houder. Bij bedrijf worden alle gegevens getoond en bij particulier alleen de naam en het e-mailadres)
  • Technische contactpersonen van de registrar (de gegevens van de registrerende provider)
  • Registrar (de gegevens van de provider)
  • Nameservers (de nameservers waarop het domein draait)Op deze manier kunt u verifiŽren of de domeinnaam met de correcte gegevens werd geregistreerd. U kunt tevens een door DNS.be opgesteld en ondertekend formulier in pdf-formaat ontvangen met deze gegevens. Dit document kunt u gebruiken voor bepaalde zakelijke transacties zoals bv. bij de aanvraag van een digitaal certificaat.


Hoe vraagt u dit document op?
Wanneer u de whois gegevens heeft opgevraagd (zie hiervoor bovenstaande stappen) ziet u onder aan de pagina een knop om een "attest WHOIS-registratiegegevens" op te vragen. Het document wordt altijd gestuurd naar het e-mailadres welke genoteerd staat bij de domeinnaamhouder.
Meer informatie hierover leest u hierover ook op de website van DNS.be

Daarnaast heeft u op deze pagina ook de mogelijkheid om de transfercode aan te vragen. Dit doet u op dezelfde pagina onderaan vindt u een knop "Aanvragen transfercode". De verhuiscode wordt altijd gestuurd naar het e-mailadres welke genoteerd staat bij de domeinnaamhouder.
Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 0,95!
Check mijn domein

Woordenlijst

De woordenlijst is een alfabetisch gerangschikte lijst met technische termen die in de artikelen voorkomen.

Support