Ik wil de houdergegevens van een .be domein opvragen?

Laatste update: 12 Sep 2019
De whois (houdergegevens) van een .be domeinnaam kunt u opvragen door naar de website van DNS.be te gaan: www.dns.be.
Zoek uw domeinnaam op in de whois rechts bovenaan de website.Klik vervolgens op "Meer info over uwdomein.be", als tussenstap wordt eerst de juridische verklaring en gebruiksvoorwaarden getoond. Wanneer u deze hebt doorgelezen klikt u op "Ik ga akkoord" onderaan de pagina.

U kunt daarna de onderstaande gegevens bekijken:

  • Algemene gegevens van uw domeinnaam (status, registratiejaar en laatste wijziging van het domein)
  • Domeinnaamhouder (de gegevens van de houder. Bij bedrijf worden alle gegevens getoond en bij particulier alleen de naam en het e-mailadres)
  • Technische contactpersonen van de registrar (de gegevens van de registrerende provider)
  • Registrar (de gegevens van de provider)
  • Nameservers (de nameservers waarop het domein draait)Op deze manier kunt u verifiŽren of de domeinnaam met de correcte gegevens werd geregistreerd. U kunt tevens een door DNS.be opgesteld en ondertekend formulier in pdf-formaat ontvangen met deze gegevens. Dit document kunt u gebruiken voor bepaalde zakelijke transacties zoals bv. bij de aanvraag van een digitaal certificaat.


Hoe vraagt u dit document op?
Wanneer u de whois gegevens heeft opgevraagd (zie hiervoor bovenstaande stappen) ziet u onder aan de pagina een knop om een "attest WHOIS-registratiegegevens" op te vragen. Het document wordt altijd gestuurd naar het e-mailadres welke genoteerd staat bij de domeinnaamhouder.
Meer informatie hierover leest u hierover ook op de website van DNS.be

Daarnaast heeft u op deze pagina ook de mogelijkheid om de transfercode aan te vragen. Dit doet u op dezelfde pagina onderaan vindt u een knop "Aanvragen transfercode". De verhuiscode wordt altijd gestuurd naar het e-mailadres welke genoteerd staat bij de domeinnaamhouder.


Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 0,49
Check mijn domein