Vandaag staan we van 9:00 – 15:45 voor je klaar
Vandaag zijn we gesloten
Het eerste jaar geen 28,99 maar slechts 4,99

Registreer je .be domeinnaam

Hieronder kan je eenvoudig je .be domeinnaam vastleggen

Beter vindbaar in Belgische zoekmachines
Gratis domeinnaam verhuizen
Meerdere variaties mogelijk
Kwalitatieve premium support
Domein met of zonder hosting

Een .be domeinnaam registreren

Richt jij je op de Belgische markt? Door het registreren van een .be domeinnaam ben je beter vindbaar in de Belgische zoekmachines. De .be domeinextensie is de landextensie van België. Naast .be zijn er nog twee variaties: .vlaanderen en .brussels. Erg handig als je nog specifieker wilt richten op een bepaald gedeelte van België. In slechts enkele klikken controleer je de beschikbaarheid van jouw .be domeinnaam. Als de naam vrij is, kan je direct de domeinnaam registreren of eventueel verhuizen.

Voorwaarden voor een .be domein

Een .be domeinnaam mag maximaal 63 karakters hebben en geen vreemde tekens bevatten. Alleen letters, cijfers en een minteken (-). Op dit moment zijn er ongeveer 1,5 miljoen Belgische domeinnamen geregistreerd. Het voordeel van een .be domeinnaam is dat deze ook in de Nederlandse zoekresultaten van Google verschijnt. Je hoeft niet in België te wonen om een .be domeinnaam te claimen.

Registratie bij DNS.be

Via de controle in onze domein checker kan je kijken of jouw domeinnaam nog beschikbaar is. Nadat je de gewenste .be domeinnaam hebt besteld wordt er een registratie gedaan bij DNS.BE, dit is de Belgische Vereniging voor Internetdomeinregistraties. Je kan ook op de website van DNS Belgium bekijken wie een bepaalde domeinnaam heeft geregistreerd.

Historie van .be domeinnaam

De .be domeinnaam kan sinds 1989 geregistreerd worden. In de beginjaren was de .be extensie niet echt populair omdat de registratieprocedure erg ingewikkeld was. Alleen bedrijven mochten een .be domeinnaam registreren en deze moest dan ook nog overeenkomen met de officiële bedrijfsnaam. In de beginjaren zorgde de hoge registratiekosten ervoor dat het aantal geregistreerde namen erg laag bleef. In 2000 heeft DNS.be de regels voor het registreren van een .be domeinnaam aangepast. Met deze aanpassing is het voor iedereen mogelijk om een .be domein te registreren.

Een bestaande .be domeinnaam verhuizen

Wanneer je beschikt over een verhuiscode die je bij je huidige hosting provider kan opvragen, kan je de domeinnaam snel en eenvoudig laten verhuizen naar ons. Je krijgt een bevestigingsmail van DNS Belgium om de transfer goed te keuren. Na goedkeuring van deze transfer wordt de verhuizing pas in gang gezet.

Als je er niet uitkomt, kun je altijd gebruikmaken van onze gratis verhuisservice. Hierbij helpen onze experts je telefonisch verder met het verhuizen van je .com domein zonder downtime. We zijn te bereiken op 085-0218861 of support@argeweb.nl.

Een .be domeinnaam doorsturen

Je geregistreerde .be domeinnaam doorsturen naar een andere website is geen enkel probleem. Dit is bij ons gratis en eenvoudig online te regelen. Een voordeel hiervan is dat je website beter bereikbaar is.

Een website voor je .be domeinnaam

De basis van een website begint met een goed idee en uiteraard een goede domeinnaam! Vervolgens kies je de hosting die bij jou past.

WordPress

Maak snel en eenvoudig een fantastische website. Verschillende thema's en plugins helpen je hierbij.

WordPress

Joomla

Het CMS systeem voor websites met veel pagina's. Bestel je kant en klare Joomla hosting bij ons.

Joomla

Magento

Webshops profiteren van alle handige functies die Magento te bieden heeft. Ontdek het nu zelf ook.

Magento

VPS

Met een eigen VPS staat je website op een eigen omgeving. Ideaal voor performance en controle.

VPS

Veelgestelde vragen

Nee, je kan via onze domein checker op de website gewoon een .be domeinnaam registreren, ook al woon je niet in België.

Ja dit is mogelijk! Wanneer je beschikt over een verhuiscode die je bij je huidige hosting provider kan opvragen, kan je de domeinnaam snel en eenvoudig laten verhuizen naar ons. Je krijgt altijd een bevestigingsmail van DNS Belgium om de transfer goed te keuren. Na goedkeuring van deze transfer wordt de verhuizing pas in gang gezet.

De voordelen van een .be domeinnaam zijn:

  • Betere vindbaarheid in Belgische zoekmachines zoals Google.be
  • Specifieke targeting voor delen van België
  • Herkenbaar voor Belgische bedrijven

Na het afronden van de bestelling, wordt deze direct door ons geregistreerd. Binnen een paar minuten is het .be domein van jou. Je kunt dus direct aan de slag met bijvoorbeeld het koppelen van een webhosting pakket aan je domeinnaam.