Vandaag staan we van 9:00 – 15:45 voor je klaar i.v.m. een bedrijfsbijeenkomst.

Alias aanmaken voor een mailbox (Hosted Exchange 2010)

Laatste update: 11 Jun 2020

In dit artikel staat beschreven hoe u een alias aan kunt maken. Hiermee kunt u de e-mail gericht aan het alias adres laten doorsturen naar één of meerdere e-mailadressen. Op die manier hoeft u niet voor ieder e-mailadres een mailbox aan te maken.

U logt in op ‘https://www.exchange2010.nl/ecp’ met het administrator-adres en het bijbehorende wachtwoord. Dit is een wachtwoord dat u heeft ingesteld via de Customer Site.

Outlook Web App

U ziet vervolgens de Outlook Web Access omgeving. Door rechts bovenin te kiezen voor "Opties" -> "Alle opties weergeven" komt u in het beheer van het account "administrator".

Outlook Web App- alle opties weergeven

Op de beheerpagina van het account "administrator" kunt u kiezen om de gehele organisatie te beheren, via "Ikzelf beheren" -> "Mijn organisatie":

Outlook Web App- organisatie beheren

Na het kiezen voor "Mijn organisatie" heeft u het beheer over de Exchange instellingen van de gehele organisatie. U kunt nu dubbelklikken op de mailbox waarvoor u een alias wil instellen.

Outlook Web App- account selecteren

Er opent nu een extra venster. U kunt hierbij naar beneden scrollen en klikken op ‘e-mailopties’.

Outlook Web App- eigenschappen account

U kunt vervolgens klikken op ‘toevoegen’. Er opent nu nog een extra venster waar u het alias kunt invoeren. U kunt deze stap net zo vaak herhalen tot u alle aliassen heeft aangemaakt.

Outlook Web App- alias toevoegen
Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 3,99
Check mijn domein