Alias aanmaken voor een mailbox (Hosted Exchange 2010)

Bekeken: 2472 keer - Laatste update: 17 Apr 2019

In dit artikel staat beschreven hoe u een alias aan kunt maken. Hiermee kunt u de e-mail gericht aan het alias adres laten doorsturen naar één of meerdere e-mailadressen. Op die manier hoeft u niet voor ieder e-mailadres een mailbox aan te maken.

U logt in op ‘https://www.exchange2010.nl/ecp’ met het administrator-adres en het bijbehorende wachtwoord. Dit is een wachtwoord dat u heeft ingesteld via de Customer Site.

Outlook Web App

U ziet vervolgens de Outlook Web Access omgeving. Door rechts bovenin te kiezen voor "Opties" -> "Alle opties weergeven" komt u in het beheer van het account "administrator".

Outlook Web App- alle opties weergeven

Op de beheerpagina van het account "administrator" kunt u kiezen om de gehele organisatie te beheren, via "Ikzelf beheren" -> "Mijn organisatie":

Outlook Web App- organisatie beheren

Na het kiezen voor "Mijn organisatie" heeft u het beheer over de Exchange instellingen van de gehele organisatie. U kunt nu dubbelklikken op de mailbox waarvoor u een alias wil instellen.

Outlook Web App- account selecteren

Er opent nu een extra venster. U kunt hierbij naar beneden scrollen en klikken op ‘e-mailopties’.

Outlook Web App- eigenschappen account

U kunt vervolgens klikken op ‘toevoegen’. Er opent nu nog een extra venster waar u het alias kunt invoeren. U kunt deze stap net zo vaak herhalen tot u alle aliassen heeft aangemaakt.

Outlook Web App- alias toevoegen


Heb je vragen naar aanleiding van bovenstaande uitleg? Neem dan gerust contact met ons op.
Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 0,41!
Check mijn domein

Woordenlijst

De woordenlijst is een alfabetisch gerangschikte lijst met technische termen die in de artikelen voorkomen.

Support