Vandaag staan we van 9:00 – 15:45 voor je klaar
Vandaag zijn we gesloten

Hosted Exchange 2010 instellen met Autodiscover in Outlook

Laatste update: 08 Jul 2020
U kunt uw e-mailaccount in Outlook instellen middels autodiscover door de volgende stappen te volgen.

Ga op uw systeem naar ’Start --> Configuratiescherm’. Klik op ’e-mail of mail’. Mocht deze optie niet zichtbaar zijn dan kunt u kiezen voor ’Klassieke weergave’ of ’Kleine pictogrammen’ in het Configuratiescherm.

Zodra u de e-mailconfiguratie heeft geopend wordt onderstaand scherm weergegeven.  Wij gaan er in dit geval van uit dat u al een account heeft ingesteld binnen Outlook.

Klik op de knop ’E-mailaccounts...’.
U komt nu in het overzicht van uw bestaande e-mailaccounts terecht. Kies hiervoor ’Nieuw...’Zodra u een nieuw account toevoegt staat de standaard instelling op ’E-mailaccount’. Kies voor de knop ’Volgende’ om verder te gaan met het instellen van uw account.


U kunt nu de gegevens van het account gaan invoeren.
- Uw naam: Vul hier uw naam in
- E-mailadres: Vul hier uw volledige e-mailadres is. Het e-mailadres is tevens de gebruikersnaam
- Wachtwoord: Vul het ingestelde wachtwoord van uw account in
- Type het wachtwoord opnieuw: Vul hier nogmaals uw wachtwoord in

Zodra u de instellingen heeft ingevoerd klikt u op de knop ’Volgende’.

De serverinstellingen worden voor uw account opgezocht. Het kan een aantal seconden duren voordat de instellingen zijn opgehaald.

Voor de verbinding naar de server wordt er een gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd. Voer hier uw volledige e-mailadres als gebruikersnaam in en bijbehorend wachtwoord.

Zodra u de juiste inloggegevens heeft ingevoerd krijgt u na de invoer van uw inloggegevens bovenstaand scherm te zien. Om de configuratie van uw account te voltooien klikt u op de knop ’Voltooien’.
U kunt nu Outlook opstarten.


Zodra Outlook wordt gestart wordt er gevraagd om uw gebruikersnaam en wachtwoord. Voer hier uw volledige e-mailadres als gebruikersnaam in en bijbehorend wachtwoord. Zodra de juiste gegevens zijn ingevoerd kunt u gebruik maken van uw Hosted Exchange account.
Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 3,99
Check mijn domein