Vandaag staan we van 9:00 – 15:45 voor je klaar i.v.m. een bedrijfsbijeenkomst.

SMTP-domein (domein alias) aanmaken

Laatste update: 11 Jun 2020
Het is bij de dienst Hosted Exchange 2010 mogelijk om een SMTP-domein toe te voegen aan een hoofdorganisatie. Deze optie geldt als een alias, welke de mail afvangt welke op dit domein binnenkomt.

Wanneer er een domein als SMTP-domein wordt toegevoegd, dan is het belangrijk dat het domein via de DNS al naar onze Hosted Exchange omgeving verwijst, zodat de mail afgevangen kan worden. De volgende records dienen in de DNS van het domein komen te staan:

Subdomein: @
Type: MX
Prio: 10
Adres: maildrop1.argewebhosting.nl

Subdomein: @
Type: MX
Prio: 10
Adres: maildrop2.argewebhosting.nl

Subdomein: @
Type: MX
Prio: 10
Adres: maildrop3.argewebhosting.nl

Of

Subdomein: @
Type: MX
Prio: 10
Adres: mx1.mailshover.nl

Subdomein: @
Type: MX
Prio: 10
Adres: mx2.mailshover.nl

Subdomein: @
Type: MX
Prio: 10
Adres: mx2.mailshover.nl

Zodra de bovenste drie MX-records of de onderste drie MX-records actief zijn in de DNS van het domein, kan het SMTP-domein toegevoegd worden in Mijn Argeweb. U kunt hiervoor gaan naar 'Beheren' en vervolgens naar 'Hosted Exchange 2010'.

smtp

U kunt op de hoofdorganisatie klikken, waar het SMTP-domein onder moet komen te vallen.

smtp

U kunt op 'SMTP domein toevoegen' klikken.

smtp

U krijgt de volgende mogelijkheden om in te vullen:

Welk domein wilt u gebruiken?
- Bestaand domein gebruiken:
Deze optie kunt u aanklikken, wanneer de domeinnaam onder hetzelfde klantnummer in beheer is. U kunt hier de betreffende domeinnaam aanklikken.
- Ander domein invoeren: Deze optie kunt u aanklikken, wanneer de domeinnaam onder een ander klantnummer staat of elders gehost wordt. U kunt hier de domeinnaam (zonder www.) invullen.

De optie 'huidige mailroute gebruiken voor relaying' wilt zeggen, dat de mail welke niet afgeleverd kan worden op de Hosted Exchange 2010 omgeving, wordt doorgestuurd naar een andere (gewenste) omgeving.

Zodra u de gewenste informatie heeft ingevuld, dan kunt u op 'Toevoegen' klikken.

smtp

Het SMTP-domein is nu toegevoegd aan de hoofdorganisatie. U kunt dit domein beheren door opnieuw te gaan naar 'Beheren' en vervolgens 'Hosted Exchange 2010'. Zodra u op de hoofdorganisatie klikt, ziet u het STMP-domein staan.
Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 3,99
Check mijn domein