Vandaag staan we van 9:00 – 15:45 voor je klaar
Vandaag zijn we gesloten

Website verhuizen naar Argeweb

Laatste update: 20 Jul 2021
Indien u een website wilt verhuizen van een andere webhosting provider naar Argeweb, dan willen wij u natuurlijk graag wat advies en tips geven waarop u kunt letten bij de verhuizing van uw website. Er zijn een aantal handelingen nodig welke ervoor zorgen dat uw website volledig overgezet wordt van uw huidige webhosting provider naar Argeweb.

Bij uw huidige webhosting provider staat op dit moment uw website, bijvoorbeeld uw website bestanden en eventueel een database. Door in te loggen bij uw huidige provider kunt u de bestanden downloaden en op uw lokale systeem tijdelijk opslaan. Controleer eerst of uw website gebruik maakt van een database, indien dit het geval is dat dient u de database ook te downloaden naar uw lokale systeem (bijvoorbeeld een MySQL database dient opgeslagen te worden als .sql bestand).

Op het moment dat u al uw bestanden op uw lokale systeem heeft opgeslagen, dan kunt u uw Argeweb account erbij pakken. U heeft uw eigen FTP inloggegevens ontvangen, met deze gegevens start u een FTP verbinding. Dit doet u met een FTP programma, bijvoorbeeld Mozilla FileZilla. In het volgende KB-artikel kunt u lezen hoe u dit programma kunt installeren en instellen.

-FTP instellen

*Tip*
Het is mogelijk dat de door Argeweb aangegeven hostname voor het inloggen met FTP nog niet actief is, dit kan voorkomen wanneer de domeinnaam recent bij Argeweb is geregistreerd (bijvoorbeeld dezelfde dag) of als de domeinnaam nog niet volledig is verhuist naar Argeweb. In dit geval kan gebruik worden gemaakt van het IP-adres voor een FTP verbinding. In de meeste gevallen wordt uw webhosting pakket ondergebracht op een van onze Linux/Unix clusters, het IP-adres voor een FTP verbinding is dan in alle gevallen het volgende IP-adres.

194.165.34.21

FTP instellen
Mocht uw pakket op een Windows cluster ondergebracht worden, dan kunt u in de meeste gevallen het IP-adres voor de FTP verbinding vinden in de DNS van de domeinnaam (uiteraard de DNS welke op onze mijnargeweb.nl wordt weergegeven). Indien u deze niet kunt achterhalen, dan kunt u contact op nemen met de servicedesk (085-0218861).

U heeft nu een FTP verbinding met uw webhosting pakket bij Argeweb. U ziet bij de Externe site een aantal mappen staan, de website bestanden dienen te worden geupload/geplaatst in de map ‘public_html’.

FTP

Als uw website gebruik maakt van een database dient u bij ons een database aan te maken. In het volgende KB-artikel staat beschreven hoe u bij Argeweb een database kunt aanmaken.

-Database aanmaken

Nadat u een database bij ons heeft aangemaakt kunt u uw eigen database importeren. Informatie over het importeren van een database kunt u vinden in het volgende KB-artikel.

-Database importeren

Op het moment dat u al uw data bij Argeweb heeft ondergebracht kunt u alvast uw website testen. Hiervoor is er altijd een tijdelijke URL beschikbaar, in het volgende KB-artikel kunt u lezen hoe u deze URL kunt achterhalen.

-Nog niet actief URL achterhalen.
Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 3,99
Check mijn domein