10 gratis populaire WordPress portfolio thema’s

WordPress portfolio thema's

Ben je opzoek naar een nieuwe baan, een stageplaats of misschien wil je meer (freelance) opdrachten binnen halen? Wat je doel ook is, als je jouw werk wilt presenteren dan heb je een portfolio nodig. Tegenwoordig wordt vrijwel alles online geregeld en een online portfolio is dan een mooie manier om jezelf te presenteren aan jouw toekomstige werkgever of opdrachtgever.

Wees creatief in het maken van jouw online portfolio, zorg ervoor dat het uitstraalt waar jij voor staat en waar je goed in bent. De eerste stap is dan ook het kiezen van de juiste domeinnaam.

Tip: gebruik je eigen naam in de domeinnaam van jouw online portfolio, dit zorgt voor herkenning en straalt professionaliteit uit. Wil je nog meer opvallen? Dan kun je ook kiezen voor één van de nieuwe  domeinnaam extensies zoals .design of .photography.

De tweede stap is het daadwerkelijk maken van jouw online portfolio. Niet iedereen is een professionele websitebouwer, daarom biedt WordPress een mooie uitkomst om toch een gelikt portfolio neer te zetten zonder al teveel technische kennis te hebben. Om je op weg te helpen heb ik 10 gratis populaire WordPress thema’s voor jou op een rij gezet:

1. Sparkling

Sparkling

Het WordPress thema Sparking heeft maar liefst 60.000+ actieve downloads en is door de gebruikers beoordeeld met vijf sterren. Het is een modern thema dat geschikt is voor alle apparaten zoals desktops, tablets en mobiele telefoons. De full-screen slider geeft jou de mogelijkheid om je beste werk uit te lichten. Dus wil je gaan bloggen en heb je ook nog eens visueel werk dat je wilt laten zien, dan is dit misschien wel een interessant thema voor jou.

2. Activello

Activello

Het WordPress thema Activello heeft maar liefst 20.000+ actieve downloads en is door de gebruikers beoordeeld met vijf sterren. Voor een gratis thema heb je bij Activello veel opties en kun je alle kanten op met jouw online portfolio.

Ook in dit responsive thema staat de full-screen slider centraal en kun je het beste van jouw werk uitlichten. Door Flat design en dropdown menu’s oogt het thema heel overzichtelijk en clean, precies wat je moet hebben als je wilt dat jouw werk goed opvalt.

3. Accelerate

Accelerate

Het WordPress thema Accelerate heeft meer dan 20.000 actieve downloads en is door de gebruikers beoordeeld met vijf sterren. Het is een eenvoudig thema waar je veel kanten mee op kunt, zoals het maken van een portfolio, je online CV en/of het bijhouden van een blog. Werk jouw idee precies uit zoals jij dat voor ogen hebt.

4. Zerif Lite

Zerif Lite

Het WordPress thema Zerif Lite heeft maar liefst 100.000+ actieve downloads en is door de gebruikers beoordeeld met 4,5 sterren. Dit thema is simpel en strak. Ideaal voor als je een freelancer bent of op zoek bent naar een baan. De eenvoudige ‘one page’ layout zorgt ervoor dat alles overzichtelijk blijft en goed te bewerken is.

5. Newspaper X

Newspaper X

Het WordPress thema Newspaper X heeft meer dan 2.000 actieve downloads en is door de gebruikers beoordeeld met 5 sterren. Wil je een magazine-achtige look geven aan je portfolio waar je opdrachtgever of toekomstige werkgever zo doorheen kan bladeren? Dan is dit het thema voor jou. Snel, eenvoudig aan te passen, veilig en opvallend.

6. Enigma

Het WordPress thema Enigma heeft meer dan 30.000 actieve downloads en is door de gebruikers beoordeeld met 4,5 sterren. In de full screen slider kun je jouw beste werk laten zien of juist opvallen met een mooie afbeelding die past bij jouw branche. De slider is een echte eyecatcher! Ook dit thema kun je helemaal aanpassen aan jouw wensen.

7. Shapely

Het WordPress thema Shapely heeft meer dan 20.000 actieve downloads en is door de gebruikers beoordeeld met 4,5 sterren. Shapely is een heel visueel thema en is heel geschikt voor fotografen of designers. Eigenlijk is dit thema geschikt voor iedereen die mooi beeld heeft om te presenteren. Op de homepage is de afbeelding een eyecatcher en zie je meteen een duidelijke call-to-action.

8. Pictorico

Pictorico

Pictorico is meer dan 4.000 keer gedownload en is door de gebruikers met 4,5 sterren beoordeeld. In dit thema kun je een selectie maken van je beste werk om te presenteren in mozaïek stijl op de homepage. Het is een simpel thema en uitermate geschikt voor een visueel portfolio en/of een blog.

9. Gridster-Lite

Het WordPress thema Gridster-Lite verklapt de lay-out al een beetje door de naam. Ook hier kun je een selectie van je beste werk tonen op de homepage. Dit thema heeft meer dan 2.000 actieve downloads en is door de gebruikers beoordeeld met 4,5 sterren.

10. Illdy

Illdy

En tot slot Illdy; het WordPress thema is meer dan 20.000 keer gedownload en is door de gebruikers beoordeeld met 4 sterren. Het fijne aan dit thema is dat je deze live kunt bewerken in WordPress Customizer. Je kunt dus de wijzigingen die je aanbrengt meteen in de lay-out zien voordat je deze publiceert. Door de duidelijke call-to-action op de homepage kun je de websitebezoekers meteen naar het doel van jouw portfolio sturen.

Lijkt het je een goed idee om een online portfolio te maken in WordPress? Bij Argeweb heb je al vanaf €2,95 per maand een eigen WordPress website met een gratis domeinnaam en een professioneel e-mailadres. Succes!

Reacties zijn gesloten.