Argeweb neemt 100.000e .nl-domeinnaam in beheer

De .nl-domeinnamen blijven maar groeien. Argeweb mocht vandaag haar 100.000e .nl-domeinnaam in beheer nemen. Directeur Gerben van Leeuwen: “We zijn enorm blij met het vertrouwen dat klanten in ons hebben; al meer dan 12,5 jaar vertrouwen ze ons hun website toe. De 100.000e .nl-domeinnaam is een mijlpaal waar we echt naartoe hebben geleefd”. Aan Daan Visser, de klant die de 100.000e .nl extensie bij Argeweb registreerde, wordt een grote drie liter fles champagne overhandigd.

Bij 100.000 .nl-domeinnamen blijft het niet. Gerben: “We zien dat bedrijven en particulieren online steeds actiever worden. Voor elk nieuw bedrijf of product mag een .nl-domeinnaam niet ontbreken. Het aantal .nl-domeinnamen groeit nog steeds”.

In 1986 werd .nl het eerste actieve landdomein buiten de Verenigde Staten en sindsdien is deze .nl-domeinnaam alleen maar populairder geworden: Op dit moment zijn er meer dan vijf miljoen .nl-domeinnamen, waarbij het gemiddelde aantal .nl-domeinnamen per provider in oktober jl. op 2.869 stond. De extensie groeide de afgelopen vijf jaar met meer dan twee miljoen registraties. Daarnaast voorziet zowel de consumenten- als de zakelijke markt een toename van het aantal domeinnamen. Tevens is gebleken dat de opkomst van social media en apps de komende twee jaar een positieve invloed zal hebben op het internetgebruik en – in het verlengde hiervan – op domeinnamen.

Argeweb startte in 2000 en van alle geregistreerde domeinnamen heeft ruim 2/3 deel de .nl extensie. Met de 100.000e .nl-domeinnaam in beheer is Argeweb, naast een wholesale-registrar, één van de eerste vijf webhosting providers in Nederland die deze mijlpaal bereikt heeft.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *