3 redenen om andere domeinnaam extensies te registreren

Wil je voor jezelf starten? Van je hobby je werk maken of heb je een briljant idee voor je eigen onderneming? Online aanwezigheid is tegenwoordig ontzettend belangrijk en natuurlijk wil je dan een eigen website maken om jouw passie te delen met anderen en beter gevonden worden. De eerste stap bij het maken van een website is het kiezen van een goede domeinnaam. Een pakkende domeinnaam bedenken is lang nog niet zo eenvoudig. Stel je bent er eindelijk over uit en dan kom je erachter dat jouw goede idee bezet is. Balen! Maar met een nieuwe domeinextensie heb je een grote kans om alsnog jouw ideale domeinnaam te registreren.

Wat is een domeinnaam extensie?

Een extensie is het deel van je domeinnaam achter de punt, zoals .nl en .com. Zo zijn er sinds februari 2014 veel nieuwe extensies bijgekomen. Nu heb je de keuze uit meer dan 500+ beschikbare extensies.

10 populairste nieuwe domeinnaam extensies

Dit zijn de tien meest geregistreerde nieuwe domeinnaam extensies wereldwijd:

nieuwe domeinnaam extensies

Afbeelding: ntldstats.com

Ben je benieuwd naar meer statistieken van de nieuwe domeinnaam extensies? Dan kun je deze bekijken op ntldstats.com. Waarom maken anderen gebruik van deze nieuwe domeinnaam extensies en waarom zou jij het ook moeten overwegen?

1. Populaire .NL en .COM vaak bezet

De belangrijkste reden om voor een nieuwe domeinnaam extensie te kiezen is omdat veel populaire extensies zoals .nl en .com al verzadigd zijn. Dat is juist de reden waarom er zoveel nieuwe extensies op de markt zijn gekomen en blijven komen.

2. Laat meteen zien wat je doet met een nieuwe extensie

Met een nieuwe domeinnaam extensie vertel je meteen aan de bezoeker waar jouw website over gaat. Ben je bijvoorbeeld een fotograaf? Dan kun je kiezen uit extensies zoals .photography, .camera of .gallery. De mogelijkheden zijn eindeloos! Heb je een webshop? Check dan de populaire extensie .shop! Heb je een blog? Dan is er ook .blog beschikbaar of je kunt met bijvoorbeeld .fashion meteen laten zien dat jouw blog over fashion gaat.

3. Claim jouw goede idee voordat iemand anders het doet

Heb je al een .nl of een .com domeinnaam? Dan is het alsnog handig om de voor jouw relevante nieuwe domeinnaam extensie te claimen voordat iemand anders met jouw goede idee ervandoor gaat. Check snel of je domeinnaam vrij is.

Reacties zijn gesloten.