5 gratis thema’s voor het starten van een WordPress website

5 gratis thema's voor het starten van een WordPress website

5 gratis thema’s voor het starten van een WordPress website

Er zijn een hoop WordPress thema’s te vinden om jouw website mee vorm te geven. Ook worden er steeds nieuwe toegevoegd, maar welk thema is nou het mooist of het meest geschikt voor jou? Ik heb 5 WordPress thema’s uitgelicht die perfect zijn voor het starten van een eigen WordPress website.

1. Sydney

sydney thema voor wordpress

Het Sydney thema biedt bedrijven of freelancers veel aanpassingsmogelijkheden zoals lay-out controle, fullscreen slider, alle Google lettertypes, logo upload, volledige kleurencontrole, een header afbeelding, sticky navigatie en nog veel meer. Je kan dus alle kanten op en het Sydney thema biedt alle bouwstenen om snel en effectief een homepagina te maken.

2. Ashe

ashe thema voor wordpress

Ben jij een echte blogger en schrijf je bijvoorbeeld over lifestyle, reizen, eten of andere leuke onderwerpen? Dan is het Ashe thema perfect voor jou. Zelfs als je beginner bent is dit thema eenvoudig te gebruiken en kan je alles goed documenteren. Schrijf dus zoveel blogs als je wil en laat je website er geweldig uitzien met het Ashe thema.

3. One Page Express

one page express thema voor wordpress

Dit mooie thema bevat het one page principe waarbij alles op één pagina staat. Zo hebben de bezoekers van jouw website de content die je geplaatst hebt snel inzichtelijk. Het One Page Express thema is gemakkelijk aan te passen en biedt bovendien leuke aanpassingsmogelijkheden zoals een video achtergrond, slider en speelse content blokken.

4. Oria

oria thema voor wordpress

Hou jij van een strak en modern design? Dan is het Oria thema een goede keus. Met dit thema heb je een carrousel waar je uitgelichte berichten in kan plaatsen voor meer exposure. Het Oria thema is zodanig ontworpen, dat de aandacht goed verdeeld wordt op de website. Daarnaast kan je onder andere aanpassingen doen aan het social media menu, kleuren en lettertypen.

5. Vantage

vantage thema voor wordpress

Dit thema heeft veelzijdige functies, zodat jij de website precies kan maken zoals je wil. De kracht van het Vantage thema zit in de integratie met handige plugins zoals Page Builder voor responsive lay-out, Smart Slider voor grote sliders en WooCommerce om online te kunnen verkopen. Het Vantage thema is dus ideaal voor het starten van een zakelijke website, portfolio of online winkel.

Als je het thema hebt gevonden voor jouw website moet je deze nog installeren en activeren. In het linker menu klik je op ‘weergave’ en dan ‘thema’s’.

nieuw wordpress thema toevoegen

Vervolgens klik je op het grote blok ‘nieuw thema toevoegen’.

nieuw wordpress thema toevoegen

Nu kan je rechtsboven ‘thema’s doorzoeken’, typ hier het gewenste thema in. Je kan natuurlijk ook nog zelf op zoek gaan naar andere thema’s.
wordpress thema's doorzoeken

Beweeg met je muis over het thema die jouw voorkeur heeft en klik je op ‘installeren’ gevolgd door ‘activeren’.

wordpress thema's installeren en activeren

Nu is het thema geactiveerd op jouw website en kan je aan de slag om een geweldige website te maken, succes! Bij ons heb je al een domeinnaam vanaf €1,95 per jaar.


avatar

Over Jelle

Jelle is Online Marketeer en Webmaster bij Argeweb. Naast het verbeteren van zoekmachine rankings, optimaliseert hij de website performance en conversie. Verder houdt hij zich bezig met affiliate-, content- en e-mailmarketing. Niets is te gek voor deze marketing duizendpoot.Reacties zijn gesloten.