SSL-certificaat: Gratis vs. Premium (Voor- en Nadelen)

Sinds april 2021 bieden we op onze Webhostingpakketten een gratis SSL-certificaat aan van Let’s Encrypt. Hoewel gratis natuurlijk altijd leuk is, willen we je in dit artikel toch ook wijzen op de nadelen. Daarom geven we je alle ins en outs van gratis en premium SSL-certificaten.

gratis vs premium ssl-certificaat

Gratis SSL-certificaat van Let’s Encrypt

Laten we eerst in de voordelen duiken:

  • Kost je niets
  • Is eenvoudig in te schakelen
  • Wordt automatisch verlengd

Met dit certificaat bieden we dus een eenvoudige optie aan om je website te voorzien van SSL. Echter, het certificaat is niet voor niets gratis. Er zitten namelijk nadelen aan:

  • Let’s Encrypt biedt geen garantie bij datalekken
  • Bedrijfsvalidatie is niet mogelijk
  • Certificaat is slechts 90 dagen geldig
  • Je krijgt geen ondersteuning bij problemen

In de meeste gevallen zal het inschakelen van het SSL-certificaat zonder complicaties verlopen, maar als er iets is dat een aanvraag/verlenging onmogelijk maakt, dan is Let’s Encrypt niet het product voor jou. Zowel Let’s Encrypt als Argeweb kan je dan namelijk geen ondersteuning bieden.

Wil je ontzorgt worden, zodat je hier zelf niet naar om hoeft te kijken en je ondersteuning vanuit Argeweb krijgt, dan is een premium Sectigo certificaat het juiste product voor jou.

Premium SSL-certificaten van Sectigo

Met de certificaten van Sectigo profiteer je van:

  • Ondersteuning vanuit Argeweb
  • Ondersteuning vanuit Sectigo
  • Garantie bij datalekken
  • Certificaat is een jaar geldig

Met een SSL-certificaat van Sectigo hoef jij je nooit zorgen te maken. Je kan namelijk altijd rekenen op hulp van Argeweb mochten er problemen zijn.

Een premium SSL-certificaat heb je al voor 2,99 p/m. Mocht je ook je bedrijfsgegevens willen koppelen aan je certificaat om je websitebezoekers dat extra vertrouwen te geven, dan is de iets duurdere van 3,95 p/m de beste keus voor jou.

Wanneer je kiest voor het certificaat met bedrijfsvalidatie, moet je er rekening mee houden dat de aanvraag tot een week kan duren. Dit komt omdat er een telefonische- en bedrijfsvalidatie gedaan moet worden om te verifiëren dat het bedrijf daadwerkelijk van jou is.

Mocht je vragen hebben over een specifiek SSL-certificaat of heb je hulp nodig bij de keuze welk certificaat geschikt is voor jou? Onze blije helpers van de Servicedesk helpen je graag verder.


avatar

Over Jelle

Jelle is Online Marketeer en Webmaster bij Argeweb. Naast het verbeteren van zoekmachine rankings, optimaliseert hij de website performance en conversie. Verder houdt hij zich bezig met affiliate-, content- en e-mailmarketing. Niets is te gek voor deze marketing duizendpoot.



Reacties zijn gesloten.