SSL certificaat onmisbaar door Google Chrome update

ssl certificaat onmisbaar door google chrome update 68

De belangrijkheid van een SSL certificaat wordt al sinds begin 2017 aangegeven. Hiermee wordt alle uitgewisselde informatie op een website beveiligd. Denk hierbij aan persoonsgegevens, online aankopen en financiële transacties. Deze vertrouwelijke gegevens mogen niet zomaar bij de verkeerde mensen terecht komen. Als jouw website dus een SSL certificaat heeft, laat je jouw bezoekers en klanten zien dat er veilig met hun gegevens omgegaan wordt.

Google heeft nog geen serieuze sancties opgelegd tegen websites zonder SSL certificaat, maar daar komt verandering in. Google heeft in een bericht laten weten dat ze in juli 2018 met een nieuwe update komen voor Google Chrome (Chrome 68). In deze update laat Google direct linksboven in de URL balk zien of websites een beveiligde verbinding hebben. Dit wordt aangegeven met een groen slotje en een HTTPS verbinding. Als je geen HTTPS verbinding hebt, komt in de URL balk te staan dat de website ‘Niet veilig’ is. Dit wekt geen vertrouwen voor website bezoekers, wat ervoor kan zorgen dat je traffic en conversie misloopt.

ssl certificaat onmisbaar door google chrome update 68

Installeren van een SSL certificaat

Mocht jouw website nog geen HTTPS verbinding hebben is dit snel en eenvoudig te regelen. Voor slechts €1,95 per maand heb je bij ons al een SSL certificaat. Het installeren van het certificaat is in slechts enkele stappen gebeurd.

Bij een WordPress website installeer je de plugin ‘Really Simple SSL’. Daarna controleert de plugin of jouw website een SSL certificaat heeft. Is dit het geval? Dan kan je vervolgens direct de plugin activeren, zodat jouw website een beveiligde HTTPS verbinding krijgt.

Staat jou website op een ander platform of kom je er toch niet helemaal uit om het certificaat te installeren? Onze support medewerkers zitten voor je klaar om je er stap voor stap doorheen te helpen. Ze zijn telefonisch bereikbaar op 085-0218861 of per e-mail via support@argeweb.nl.


avatar

Over Jelle

Jelle is Online Marketeer en Webmaster bij Argeweb. Naast het verbeteren van zoekmachine rankings, optimaliseert hij de website performance en conversie. Verder houdt hij zich bezig met affiliate-, content- en e-mailmarketing. Niets is te gek voor deze marketing duizendpoot.Reacties zijn gesloten.