Argeweb Academy les 9 – Je website klaar?

Les 9 - Je website klaar?

Hi!

Daar zijn we weer šŸ™‚

Wij zijn al een paar weken bezig met Argeweb Academy en wij denken dat je al veel hebt kunnen leren over ā€˜online zijnā€™. Online betekent uiteraard veel meer dan een domeinnaamĀ en een website starten. Tot nu toe hebben wij hier wel de meeste aandacht aan besteed en dat hebben we expres gedaan. Het aanvragen van een domeinnaam en het maken van een website is immers de basis. Wij willen dan ook in deze les alle voorgaande lessen samenvatten inĀ een website.

Samenvatting van de lessen in Ć©Ć©n website

In de afgelopen weken hebben wij je les voor lesĀ uitgelegd wat WordPress is en hoe bepaalde functies van WordPress werken. Wij hopen natuurlijk dat je zelf ook aan de slag bent gegaan met het maken van een website. Om je te laten zien wat je al voor website kan maken na de vorige lessen van Argeweb Academy, hebben wij een website gemaakt die volledig gebaseerd is op alle informatie uit de eerdere lessen. Dit is de website: www.mijnvoetbalblog.nl

Wij raden je aan de website te bekijken en deze goed door te nemen. Deze website laat je zien wat je na 8 lessen Argeweb Academy eigenlijk al allemaal kan! Daarbij staan er op de website verschillende tips, doe hier je voordeel mee.

Handige plug-ins

Op de websiteĀ hebben wij onder de kopjes ‘voetbalfilmpjes’ en ‘voetbalfoto’s’ verschillende plug-ins gebruikt.

Om al de foto’s overzichtelijk in het menu weer te geven, hebben wij gekozen voor de plug-in ‘Modula’. Met deze plug-in maak je eenvoudig een fotogalerij aan, je uploadt je foto’s en deze plug-in zorgt dat ze mooi op je pagina komen te staan.

Om de video’s overzichtelijk neer te zetten hebben we gebruikgemaakt van de plug-in ‘Video Grid With Lightbox’. Met deze tool voeg je eenvoudig video’s van Youtube toe aan je pagina.

Beide plug-insĀ zijn gemakkelijkĀ in gebruik. Met de kennis die je nu al hebt, weten we zeker dat jij deze plug-ins ook eenvoudig kan gebruiken voor je website (mocht je ze nodig hebben natuurlijk ;-)).

Website afmaken

Wij willen je aanmoedigen om je website af te maken. Het maken van een website is uiteraard een proces, je kan er soms heel lang over doen of twijfelen of je nu wel of niet tevreden bent over je website. Het is vooral belangrijk dat je zelf goed hebt nagedacht over wat jij wil uitstralen en wat de bezoeker van je website verwacht. Als je hier een goede vertaling aan hebt weten te geven, dan moet je website haast wel goed zijn.

Let er vooral op dat je geen spelfouten op je site hebt in de teksten. Daarbij is het ook belangrijk dat je een eenduidig thema hebt en dat doorvoert in al je website paginaā€™s.

In de volgende lessen gaan wij het hebben over de veiligheid van je website, het optimaliseren van je website voor zoekmachines zoals Google, het inzetten van sociale media en nog veel meer!

Veel succes met het afronden van je website, je kan het!

Mocht je vragen hebben, laat het dan gerust weten, wij staan graag voor je klaar!

Reacties zijn gesloten.