Argeweb CO2-neutraal

the green web foundationNiet alleen de datacenters van Argeweb zijn Groen of CO2-neutraal, maar het gehele bedrijf. Als klant van Argeweb heeft u dus een “groene” website!

Argeweb heeft hiervoor de CO2 uitstoot van het kantoor en medewerkers in kaart gebracht. Deze uitstoot is vervolgens gecompenseerd via de Climate Neutral Group. Daarnaast zijn er maatregelen gekozen om komend jaar de CO2-uitstoot terug te dringen. Want reduceren blijft immers beter dan compenseren.

Argeweb is inmiddels ook geregistreerd bij The Green Web Foundation. ViaThe Green Web Foundation kan gecontroleerd worden of een website CO2-neutraal is. Dankzij de CO2-neutrale datacenters van Argeweb zal uw website hier dus geregistreerd staan als CO2-neutraal!

Meer informatie over Argeweb & MVO

De Groene/CO2-neutrale datacenters van Argeweb

Interxion
Interxion is zeer vooruitstrevend op het gebied van groene datacenters. Het bedrijf participeert in het klimaatprogramma van Amsterdam. Verder is de Interxion groep lid van “the green grid”, waarin data centers afspraken maken om ze efficiënt mogelijk om te gaan met stroom en koeling. Als klap op de vuurpijl heeft Interxion een certificaat van duurzame energie van leverancier Eneco. Daarmee draagt het bij aan de opwekking van duurzame energie door het gebruik van EcoPower van Eneco. Groene stroom, opgewekt zonder uitstoot van broeikasgassen als CO2. Interxion commit zich aan modulaire UPS systemen, gesloten koeling, “gratis koeling” bij koud weer en 100% groene energie.

Global Switch
Global Switch heeft sinds 2008 een milieubewust energiebeleid ontwikkeld voor haar datacenter in Amsterdam. Vanaf 1 januari 2008 wordt er door de elektriciteitsleverancier groene energie geleverd. De elektriciteit voor Global Switch en haar klanten wordt opgewekt met waterkracht en is daardoor CO2 neutraal.

Easynet
Het CO2-neutrale “Energy Centre” van Easynet is zorgvuldig ontworpen om zo efficiënt mogelijk met stroom om te gaan en een maximale opslagruimte voor klanten te creëren. De gebruikte hardware heeft weinig koeling nodig. Door gebruik te maken van koele lucht van buiten is, vooral in de wintermaanden, het stroomverbruik nog lager.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *