Hoe je broken links op je website repareert in WordPress

Broken Links zijn verwijzingen naar pagina’s die niet meer bestaan. Deze verwijzingen worden vanaf jouw website gemaakt. Soms zijn ze het gevolg van typ fouten maar meestal is de pagina waarnaartoe wordt verwezen de boosdoener. De website is ermee opgehouden of heeft een nieuw ontwerp gekregen en de artikelen zijn op een andere URL (internetadres) terechtgekomen door de aanpassingen.

Het probleem

Het is vervelend voor bezoekers van je website die op zoek zijn naar informatie die ze niet kunnen vinden. Daarnaast controleren zoekmachines (zoals Google) links op je website tijdens het indexeren. Als deze links het niet doen, kan dat negatieve gevolgen hebben voor de waardering die een zoekmachine aan jouw website geeft.

Zo repareer je broken links in WordPress

Als je WordPress gebruikt, raden we je aan om een plugin te installeren die Broken Link Checker heet. Zoals de naam al suggereert kun je hiermee de links op je pagina in de gaten houden en eventueel repareren.

De installatie is eenvoudig en simpel. Log in op WordPress en kies vervolgens Plugins -> Add New. Typ in de zoekbox “Broken link checker” en druk op enter.

Broken Links Checker Plugin voor WordPress

Klik op “Install Now” en vervolgens op “Activate” om te activeren. Daarna kun je onder Tools -> Broken Links de resultaten zien (dit kan enkele minuten duren). Vervolgens zie je onder het kopje “Broken Links” welke links gevonden zijn en kun je via “Edit URL” de link aanpassen zodat deze weer naar behoren werkt.


avatar

Over Jelle

Jelle is Online Marketeer en Webmaster bij Argeweb. Naast het verbeteren van zoekmachine rankings, optimaliseert hij de website performance en conversie. Verder houdt hij zich bezig met affiliate-, content- en e-mailmarketing. Niets is te gek voor deze marketing duizendpoot.Reacties zijn gesloten.