De .tv extensie in de spotlight

Het wordt weer eens tijd om een domeinnaam extensie uitgebreid uit te lichten. Deze keer zal dit de .tv extensie zijn. Deze extensie staat voor het eiland Tuvalu. Tuvalu is één van de meest afgelegen landen ter wereld. Op dit eiland wordt Tuvaluaans en Engels gesproken.

TV domeinnaamAlgemene informatie
De .tv extensie is in het jaar 1985 geïntroduceerd en wordt beheerd door het bedrijf dotTV, dit is een dochteronderneming van Verisign. Een .tv extensie kan door iedereen ter wereld worden geregistreerd. Het meest populair is deze extensie bij televisieomroepen en programma’s. Hierbij kan je denken aan websites waar je programma’s/afleveringen kunt zien welke je niet op de televisie hebt kunnen kijken. Dit heeft ook te maken met het feit dat tv de internationale afkorting is voor televisie. Met een .tv extensie is het makkelijker het publiek kenbaar te maken dat er op de website video’s staan.

In mei 2009 kwam er over deze extensie een nieuwsbericht uit. Hierin werd verteld dat de extensie mogelijk zou verdwijnen doordat het eiland langzaam onder de zeespiegel verdween. Domeinnaambeheerder ICANN heeft destijds aangegeven dat dit mogelijk gevolg zou hebben tot het verdwijnen van het achtervoegsel. Inmiddels zijn wij 4 jaar verder en de .tv extensie is nog steeds registreerbaar.

Regels
Er zijn voor het registreren van een .tv extensie weinig tot geen regels. Net zoals bij vele andere extensies mag je bij het registreren van de domeinnaam alle letters uit het alfabet gebruiken. Ook zijn de cijfers 0 tot 9 en het zogenoemde minteken (-) toegestaan bij het registreren van de domeinnaam. Een domeinnaam met deze extensie mag echter niet beginnen met dit minteken.

Tip
Een .tv extensie kan gebruikt worden voor onder andere opleidingsmateriaal, productbesprekingen, informatieve video’s, reclamecampagnes etc.

Wist je dat…

  • de landcode van Tuvalu TUV is;
  • Tuvalu ook wel een paradijs op de aarde wordt genoemd;
  • Tuvalu meer dan 15.000 kilometer vliegen is vanaf Amsterdam;
  • de munteenheid van dit land de Australische dollar is;
  • Tuvalu eerst leefde van de verkoop van postzegels en het verkopen/verhuren van visgebieden.

Wil je zelf een .tv domeinnaam registreren? Klik dan hier -> .TV domeinnaam zoeken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *