Een domeinnaam redirecten?

RedirectdomeinnaamIn deze blog post behandelen we in het kort wat een redirect is, wat de voordelen ervan zijn en waar je een redirect voor zou kunnen inzetten.

Wat is een redirect?
Redirecten van domeinnamen is het onmiddellijk en automatisch doorverwijzen van bezoekers van deze domeinnamen naar je primaire website.

Waarom zou je een domeinnaam redirecten?
Redirecten is handig als je bijvoorbeeld wilt dat jouw website onder meerdere domeinnamen te bereiken is. De kans is groot dat hierdoor het aantal bezoekers naar je website zal stijgen. Ook kan het dienen als een representatief adres en is het uitstekend geschikt voor actiepagina’s. Hieronder staan verschillende toepassingsmogelijkheden van een redirect beschreven:

 • Dezelfde domeinnaam, andere extensie
  Wanneer je een domeinnaam in bezit hebt kan het handig zijn om dezelfde domeinnaam te registreren met andere extensies, zoals .com, .eu, .net. Zo voorkom je voor een relatief klein bedrag per jaar dat iemand anders jouw domeinnaam registreert en bescherm je jouw website tegen concurrenten. De domeinnamen kun je vervolgens redirecten naar je eigen website. Vb. Zo verwijst argeweb.com door naar argeweb.nl.
 • Foutief gespelde domeinnamen
  Het is zonde als je bezoekers naar je website misloopt doordat ze het internetadres van je website foutief hebben ingetikt. Het kan dan verstandig zijn om de meest voorkomende foutieve domeinnamen te registreren. Wanneer bezoekers dan een fout maken met het intikken van het internetadres komen ze gewoon op je website terecht. Vb. Zo komt Archeweb.nl uit op argeweb.nl.
 • Social media profielen en blogs
  De internetadressen van persoonlijke social media profielen (o.a. Facebook en LinkedIn) en blogs (o.a. Blogger en Tumblr) zijn vaak lang en daardoor lastig te onthouden. Het kan dan handig zijn om je eigen naam als domeinnaam te registreren en deze als redirect in te stellen naar je social media profiel of blog, je hebt vervolgens een kort persoonlijk en representatief internetadres dat eenvoudig te onthouden is. Deze kun je bijvoorbeeld vermelden op je visitekaartje of e-mailhandtekening.
 • Actie pagina
  Ludieke, leuke of pakkende domeinnamen, voor acties van bijvoorbeeld producten en diensten, registreren en bezoekers eenvoudig redirecten naar een (tijdelijke)pagina. Zo heb je een leuke domeinnaam voor een actie om bijvoorbeeld op flyers en posters te drukken. Na de actie kun je bezoekers eventueel laten uitkomen op je reguliere website. Vb. Zo verwijst wiljijookeen.nl naar de actiepagina om een domeinnaam te registreren.

Ook je e-mail redirecten
Je kunt niet alleen je domeinnamen redirecten maar ook de daar bijhorende e-mailboxen.
Zo komt al het e-mailverkeer binnen op een account en kun je heel overzichtelijk al je e-mails inzien.


avatar

Over Elmer Lijst

Elmer Lijst is Online Marketeer bij Argeweb met een grote passie voor website- en conversie optimalisatie, SEO en SEA. Daarnaast houdt hij zich bezig met alles omtrent productlanceringen en weet hij als geen ander producten en diensten op een creatieve manier onder de aandacht te brengen.Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *