Website van grote omvang? Denk eens na over een eigen VPS!

VPS hosting

Je bedrijf blijft maar groeien en je website of webshop groeit daarin mee! Door de vele bezoekers op je website moet je misschien elke keer je webhosting pakket opschalen. Reken nu af met te weinig opslag en dataverkeer en kies voor een VPS.

De afkorting VPS staat voor Virtual Private Server. Zoals de benaming al zegt; een virtuele privé server. Het voordeel van een VPS is dat je een hostingomgeving voor jezelf hebt, je kunt razendsnel allerlei hosting zaken zelf beheren met een controlepanel zoals Plesk of DirectAdmin.  Een VPS wijkt af van een standaard hosting pakket, je kunt namelijk meerdere websites kwijt op één VPS. Daarmee wordt het beheer dus ook eenvoudiger.

Wanneer je een VPS afneemt krijg je ook de beschikking over een eigen IP adres waarop jouw server draait. Bij een VPS deel je de omgeving niet meer met andere klanten zoals bij webhosting, maar heb je een eigen stukje omgeving.

Welke configuratie kiezen voor mijn VPS?

Je hebt besloten om een VPS te bestellen, een goede keuze want de mogelijkheden zijn eindeloos! Voordat je een website overplaatst naar een VPS is het belangrijk om te kijken welke functies noodzakelijk zijn.

Het verschil zit hem met name in het besturingssysteem van je VPS. Je kunt namelijk kiezen voor de Linux varianten (CentOS, Debian en Ubuntu) of de Windows variant.  Voor WordPress, Joomla en Magento websites wordt voornamelijk gebruik gemaakt van Linux VPSen. Een Windows VPS kan gekozen worden als er van een applicatie of CMS gebruik wordt gemaakt dat in de codetaal ASP/ASPX is geschreven is of als er gebruik wordt gemaakt van een MSSQL database. De keuze is dus erg afhankelijk van de applicatie of CMS dat je gebruikt. Vraag na bij de ontwikkelaar van het systeem wat de systeemeisen zijn.

Nadat je er uit bent welk besturingssysteem je gaat gebruiken is het noodzakelijk om te kijken hoe groot de opslag is van je website. Bij ons kun je dit zien in het controlepanel van ‘Mijn Argeweb
Draai je meerdere websites? Doe dan een check van de totale opslag van je sites en tel dit bij elkaar op. Vervolgens kan je bepalen welke opslagcapaciteit je nodig hebt. Naast opslagcapaciteit is de processorkracht en geheugen ook van belang. Hoe meer bezoekers op de website komen, hoe hoger de belasting van de applicatie of CMS op de server.

Een VPS beheren? Kies voor een control panel!

Nadat je definitief de configuratie hebt vastgelegd kan je nadenken over extra opties op je VPS. Een control panel mag hierin niet ontbreken. Je kunt bij ons kiezen tussen Plesk en DirectAdmin. Plesk kan zowel op de Linux als Windows gebruikt worden en DirectAdmin alleen op Linux. Het voordeel van een controlpanel is dat je geen ingewikkelde programmeertaal hoeft toe te passen op je server. Binnen enkele klikken is er een database of e-mailadres aangemaakt.

De extra’s bij een Argeweb VPS

Back-up en snapshot

Als je bij ons een VPS afneemt, zijn er nog handige opties bij te bestellen. Zo kun je kiezen voor een dagelijkse back-up, zodat je geen belangrijke data kwijt raakt. Ook kan je een snapshot mee bestellen. Een snapshot is een momentopname van je server die je kan gebruiken bij belangrijke aanpassingen of updates. Mocht er onverwachts iets fout gaan, dan kun je altijd terug naar deze momentopname.

Gratis Private Network

Wij bieden je een gratis Private Network, heb je meerdere VPSen en wil je data fysiek scheiden? Met een Private Network kun je meerdere VPSen met elkaar verbinden d.m.v. een VLAN.

Console toegang

Via ‘Mijn Argeweb’ heb je altijd console toegang tot je server. Zo kun je dus eenvoudig en snel functies installeren of updates uitvoeren zonder externe software. Deze toegang is extra beveiligd met two-factor authentication.

Meerdere IP adressen

Voor je VPS kan je tot maximaal 10 extra IP-adressen aanvragen.

VPS onderhoud

Je hebt je VPS helemaal ingericht en alle data is overgezet. Een belangrijk punt om niet te vergeten is het onderhoud van je VPS. Heb je een Windows VPS? Dan kun je dit doen via de Windows Update functie. Maak je gebruik van CentOS dan kan je updaten met ‘yum update’ via de command line. Wil je de VPS liever updaten via een web interface? Maak dan gebruik van de Custombuild plugin. Meer beveiliging toepassen op een CentOS VPS? Bekijk deze beveiligingstips







Reacties zijn gesloten.