.frl domeinnaam: It Giet Oanline!

Domeinnaam - 14 april 2015 - door Eline Verhoeven

frl domeinnaam extensieFriesland is een eigen land. Friesland heeft een eigen taal, een eigen vlag, een eigen volkslied en een eigen wapen, eigen sporten en een eigen woordenboek.

Het is misschien wat overdreven, maar ik denk dat u het met mij eens bent dat Friesland in ieder geval meer lijkt op een land dan op een provincie. Al het bovengenoemde hebben wij immers als Nederland met elkaar ook.

Daar waar menig Noord-Hollander een golfbal slaat, zal een Fries liever met een stok over de sloot springen (Fierljeppen) of skûtsjesilen. In de winter de Elfstedentocht schaatsen (als dat doorgaat tenminste) en bij alle activiteiten mag het zingen van het eigen volkslied niet ontbreken (beluister hem hier).

Er zijn ook veel BN’ers afkomstig uit Friesland. Van acteurs Ferry Doedens en Tjitske Reidinga tot turnkampioen Epke Zonderland. Naar onze bekende Piet Paulusma die elke dag ‘Oat Moarn’ roept (terwijl hij niet altijd morgen op televisie is). Tot model Doutzen Kroes en zangers Syb van der Ploeg en Tim Douwsma. Dat zijn ze lang niet allemaal, maar ziet u: vanuit Friesland komt ook nog eens enorm veel talent.

Vanaf vandaag kan er aan het bovenste lijstje nog iets toegevoegd worden. Naast de eigen taal en vlag krijgt Friesland ook een eigen extensie: .frl domeinnaam. Vanaf vanmiddag 14.00 uur is deze domeinnaam te bestellen. Dus Friezen: Frysk bloed tsjoch op! Keap de domeinnamme!

(En aan u, uit de andere 11 provincies, laten wij dan maar geduldig wachten op onze eigen extensie. Er kan maar één provincie de eerste zijn..)

 Reacties zijn gesloten.