Groei nieuwe domeinextensies zet gestaag door

Sinds de uitgave van de eerste nieuwe domeinnamen (new gTLD’s) zet de groei nog gestaag door. In Nederland worden er per maand ruim 4000 nieuwe domeinen met één van de nieuw uitgekomen extensies geregistreerd. Nederland staat hiermee wereldwijd op de 9e plaats.

Stabiele groei

Waar de verwachtingen voor het uitkomen van de nieuwe extensies uiteen liepen is nu op te maken dat het aantal geregistreerde domeinen stabiel groeit. Sinds het uitkomen van de extensies in februari 2014 zijn er maandelijks gemiddeld 4.333 domeinnamen met een nieuwe extensie in Nederland geregistreerd.

Populair

Van de 1930 ingestuurde aanvragen voor het beheren van een extensie zijn er inmiddels al 334 live en te bestellen. Daarvan zijn de extensies .xyz, .berlin en .club de meest populaire wereldwijd. Van de .xyz en .berlin extensies zijn er overigens providers geweest die deze gratis hebben weggegeven, gevolgd door een flinke groei. De extensies die het in Nederland goed doen zijn .tips, .today en .club.

Nederlandse registraties

Amerika is met 40% van de totale registraties het land met de meeste registraties. Wereldwijd neemt Nederland een 9e plaats in als het gaat om het aantal geregistreerde nieuwe domeinnaam registraties en een 8e plaats als gekeken wordt naar het aantal domeinnamen per inwoner. Binnen Europa heeft Nederland een hogere dichtheid en bekleed daar een 5e plaats.

Hoge verwachtingen

Hoge verwachtingen heeft Argeweb van de nog uit te komen extensies. “Verreweg de meeste interesse is er voor de nog niet uitgekomen .shop, .online of .app extensie. Deze extensies zijn voor onze klanten ook het beste in te zetten voor hun bedrijf of hobby. Indien deze vrij te registreren komen verwachten wij een fikse stroom aanvragen”, aldus Tom van Leeuwen van Argeweb.


avatar

Over Tom van Leeuwen

Tom van Leeuwen is werkzaam als Commercieel Directeur bij Argeweb. Zijn passie voor e-commerce en hosting zet hij in om klanten een nog betere ervaring te bieden.Reacties zijn gesloten.