Hoger in Google met een SSL certificaat?

SSL en Google ranking

Sinds vorig jaar heeft Google aangegeven dat websites die beveiligd zijn met SSL, beloond worden met een hogere ranking. Maar wat is SSL ook alweer en welk certificaat heb je nodig? Dat behandelen wij in deze blog.

Online veiligheid is heel belangrijk. Wanneer je gegevens achterlaat op een website middels het plaatsen van een bestelling of via een contactformulier, wil je er wel zeker van zijn dat hier veilig mee om wordt gegaan. Dat willen de bezoekers van jouw website ongetwijfeld ook. Wij bieden daarom SSL certificaten aan. SSL staat voor Secure Socket Layers. Een SSL certificaat herken je aan het slotje in de URL balk en aan de https:// in plaats van http://.

Wat doet SSL precies?
Een SSL certificaat beveiligt alle uitgewisselde informatie, zoals het achterlaten van persoonsgegevens in een contactformulier of een financiële transactie.

Hoger in Google met SSL
Naast het feit dat het bezoekers vertrouwen geeft in je website als ze zien dat er veilig met hun gegevens om wordt gegaan, zitten er nog meer voordelen aan SSL. Zo speelt SSL sinds eind vorig jaar een nog grotere rol in de Google ranking. Google laat websites die beveiligd zijn hoger in de zoekresultaten naar voren komen dan onbeveiligde websites.

Webhosting of VPS?
Bestel je webhosting, dan kun je SSL direct meegeleverd krijgen. Beschik je bijvoorbeeld over een VPS dan kun je een los certificaat bestellen en deze zelf koppelen.

Welk SSL certificaat heb ik nodig? 
Er zijn verschillende SSL certificaten met verschillende validatieniveau’s.
Bekijk welk SSL certificaat je nodig hebt voor je website.

Bestellen?
Ben je geïnteresseerd in een SSL certificaat? Dan regel je dat eenvoudig bij Argeweb.
Je hebt al een SSL certificaat vanaf €1,95 per maand.

Hulp nodig?
Wij helpen je graag als je nog vragen hebt over SSL of hulp nodig hebt bij het installeren van een SSL certificaat. Bel ons op 085-0218861 of mail naar: support@argeweb.nl

Reacties zijn gesloten.