Meer over de .fm domeinnaam

Er zijn al een aantal blogs geschreven over de verschillende extensies van domeinnamen en de .fm extensie is er één om zeker ook te benoemen! Waar is de .fm extensie eigenlijk van afkomstig? Dit, en nog meer informatie over de .fm extensie hebben wij in deze blog vermeld!

Voor wie?
FM domeinnaamEr zijn meer dan 200 verschillende extensies voor domeinnamen. De .fm extensie is dé extensie wanneer je denkt aan de radio. De radio industrie heeft in veel gevallen een .fm domeinnaam, omdat zo’n domeinnaam makkelijk te linken is aan een radio station. Veel radiostations hebben namelijk een FM frequentie. Zowel bedrijven als particulieren registreren deze extensie, zeker wanneer zij wonen in het land waarvan de extensie afkomstig is. De regio Micronesia, waar Engels gesproken wordt, ligt in het werelddeel Oceanië en kent officieel de naam Federale Staten van Micronesia welke uit verschillende eilandgroepen bestaat en kent ongeveer 108.000 inwoners.

Hoe en wat?
De .fm extensie is oorspronkelijk bedoeld als landextensie maar fungeert inmiddels meer als generieke extensie, omdat deze veelal voor radio gebruikt wordt.
Er zijn een aantal regels waaraan je je dient te houden bij het registreren van een .fm domeinnaam. Sowieso mogen zowel particulieren als bedrijven een .fm domeinnaam registreren. De domeinnaam moet bestaan uit minimaal 2 tot 62 karakters, het alfabet, de cijfers 0-9 en koppeltekens zijn toegestaan. Speciale tekens zijn niet toegestaan en de minimale duur van de registratie is 1 jaar.

Feiten en weetjes

  • De opbrengsten van een registratie van een .fm domeinnaam gaan naar de Micronesische overheid.
  • Het registreren van een .fm domeinnaam is sinds 1995 mogelijk – een .nl domeinnaam kan sinds 1996 geregistreerd worden.
  • Via een marktplaats voor domeinnamen kun je een populaire .fm domeinnaam voor € 500.000,- kopen.
  • Er zijn veel landen die de landelijke radiostations via “naam land”.fm geregistreerd hebben bijvoorbeeld nederland.fm, belgie.fm of india.fm.

Mocht je verdere informatie willen over een .fm extensie neem dan gerust contact met Argeweb op!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *