Microsoft WPI voor je Windows VPS

web platform installer
WPI staat voor Web Platform Installer. Dit is een tool van Microsoft waarmee je eenvoudig software kunt downloaden en installeren op je Windows server en deze vervolgens ook up-to-date houdt. Het handige van WPI is dat deze altijd de laatste versie van alle software aanbiedt. 

WPI, wat kun je ermee installeren?

Met WPI installeer je bijvoorbeeld de laatste versie van het .NET Framework, wat alles bevat om te werken met ASP.NET. Of installeer SQL Server Express en Internet Information Services (IIS). Dit werkt heel fijn. Het mooie van WPI vind ik de mogelijkheid om gebruik te maken van Web Apps. Hiermee kun je eenvoudig ASP.NET en PHP web ontwikkelingssoftware installeren met de ingebouwde Web Application Gallery.

microsoft wpi

Handige zoekfunctie om alle benodigde software op te zoeken.

Windows Web App Gallery

Met de Windows Web App Gallery installeer je populaire en gratis applicaties voor o.a. webdesign. Zo kun je jouw VPS bijvoorbeeld inzetten als dedicated WordPress, DotNetNuke of Joomla server. Bouw vervolgens eenvoudig een website voor jezelf of voor één van je klanten.

WPI applicaties Windows VPS

Kies eenvoudig een web applicatie.

Waar kan ik WPI downloaden?

Wil je aan de slag met Web Platform Installer? Download deze hier. Of ga aan de slag met een Windows VPS van Argeweb. Op elke Windows VPS wordt namelijk standaard de nieuwste versie (Web Platform Installer 5.0) meegeleverd. Je hoeft deze dus niet meer zelf te installeren, wel zo handig.

Bekijk hier ons VPS aanbod.


avatar

Over Elmer Lijst

Elmer Lijst is Online Marketeer bij Argeweb met een grote passie voor website- en conversie optimalisatie, SEO en SEA. Daarnaast houdt hij zich bezig met alles omtrent productlanceringen en weet hij als geen ander producten en diensten op een creatieve manier onder de aandacht te brengen.Reacties zijn gesloten.