Laadtijd website verbeteren met mod pagespeed voor je VPS

Mod pagespeedIn deze blog vertellen we je meer hoe je de laadtijd van jouw website die draait op een Virtual Private Server (VPS) kunt verbeteren met Mod pagespeed. Het is duidelijk, bezoekers hechten tegenwoordig veel waarde aan een website die snel laadt. Laadt je website niet snel dan kunnen bezoekers al snel afhaken en je website verlaten. Ze verwachten dat een website gewoon een snelle laadtijd heeft. Ook Google verwacht dit van websites en dus ook die van jou of van een van je klanten. Een van de rankingfactoren van Google is dan ook snelheid. Is je website traag dan is het aannemelijk dat je website lager rankt in de zoekresultaten van Google dan wanneer je een snelle website hebt.

Hoe snel is mijn website nu?

Zoals gezegd hecht Google veel waarde aan een snelle laadtijd, wat een stuk gebruiksvriendelijkheid is voor jouw website bezoekers. Maar hoe snel is jouw website nu? Dat kun je handig bekijken met Pagespeed Insights. Hier vul je een URL in en check je direct hoe jouw website ervoor staat.

Je krijgt dan een handig lijstje met verbeterpunten voor jouw website.

pagespeed verbeterpunten

Deze verbeterpunten kun jezelf gaan toepassen, maar zou het niet handig zijn als er een tool bestaat die dit automatisch voor jou doet op de server. Je geen omkijken meer hebt naar al deze verbeterpunten maar die bijvoorbeeld javascripts samenvoegt, waardoor je website sneller laad. Ik zal het goed vertellen die tool is er en heet mod_pagespeed.

Een snellere website met mod_pagespeed

Het doel van mod_pagespeed is om je website sneller te maken. Mod_pagespeed voegt verschillende filters toe aan bestanden om er zo voor te zorgen dat de web browser waarin je de website bezoekt minder ‘ritjes’ hoeft te maken om opzoek te gaan naar deze bestanden. De bestanden worden kleiner gemaakt en cache wordt geoptimaliseerd. Dit alles om jouw website nog steeds goed en volledig te laten laden, maar dat een stuk sneller!

Installatie

Google heeft handige handleidingen en installatie pakketjes voor Debian, Ubuntu en CentOS (Apache). Draai je Nginx dan is de installatie wat lastiger en dien je het zelf vanaf de bron op te bouwen. Helaas is er voor Windows VPS Server op dit moment nog geen mogelijkheid om mod_pagespeed toe te passen.

apache nginx mod pagespeed vps

Wil je aan de slag klik dan hier voor mod_pagespeed.

Tip! Test na de installatie hoe snel je website nu is, je zal zien dat deze een stuk sneller is geworden.


avatar

Over Elmer Lijst

Elmer Lijst is Online Marketeer bij Argeweb met een grote passie voor website- en conversie optimalisatie, SEO en SEA. Daarnaast houdt hij zich bezig met alles omtrent productlanceringen en weet hij als geen ander producten en diensten op een creatieve manier onder de aandacht te brengen.Reacties zijn gesloten.