Nederlandse Windows VPS hosting bij Argeweb

windows vps bij argeweb

Stel je hebt een webwinkel of een website met een enorm aantal bezoekers en je wilt meer flexibiliteit in het wijzigen van je hosting? Kies voor een Windows VPS van Argeweb. In dit artikel vertellen we je meer over de dienst Windows VPS, waar onze klanten al jarenlang naar tevredenheid gebruik van maken. Voor kleinere websites is het aan te raden om te kiezen voor webhosting.

Waarom een Windows VPS bij Argeweb?
Het voordeel van onze VPSen, is dat deze draaien in Nederlandse datacenters, zo ben je ervan verzekerd dat je data altijd binnen de Nederlandse grenzen wordt opgeslagen. De Windows VPSen draaien op HP Enterprise Bladeservers op de nieuwe Hyper-V virtualisatie laag. Door ons stabiele hostingplatform ben je ervan verzekerd dat je server ook bij zwaardere taken functioneel blijft.

Je kunt bij ons ook kiezen voor de Linux variant van een VPS, het verschil zit hem hier in het besturingssysteem. Windows biedt het grote voordeel dat het te beheren is via de grafische interface. Als je dus al gewend bent om met Windows te werken, ben je sneller met het configureren van je VPS. In vergelijking met Linux heeft Windows een gemakkelijkere ‘aanpasbaarheid’ bij het instellen van functies, bij Linux moet de command line gebruikt worden om bepaalde functies in te stellen of te installeren.

Er zit overigens wel een verschil met de standaard Windows versies en Windows Server. Windows Server heeft extra functies ingebouwd voor het beheren van specifieke server eigenschappen zoals een webserver met IIS (Internet Information Services) of het inrichten van een e-mailserver met Exchange.

Werkt je website met Microsoft SQL databases? Ook dan is de keuze voor Windows Server een goede optie. SQL databases werken vaak samen met ASP.NET. Dat is een programmeertaal gebaseerd op de Microsoft technologie. Wanneer je Microsoft SQL Server installeert, kun je deze volledig via de grafische interface beheren.

Aantrekkelijk maandbedrag
Door ons aantrekkelijke maandbedrag is de drempel laag om te kiezen voor een Windows Server VPS. Alles wordt kant en klaar opgeleverd zodat je direct aan de slag kunt gaan met de inrichting van je Windows VPS en je alle functionaliteiten tot je beschikking hebt.

Plesk Control Panel
Bestel je bij ons een Windows VPS dan wordt deze opgeleverd met een Plesk Onyx Control Panel. Met deze grafische interface kun je gemakkelijk hosting pakketten aanmaken met verschillende opties zoals e-mail of databases. Plesk heeft ook de mogelijkheid om met één druk op de knop de bekende pakketten zoals WordPress of Joomla te installeren.

Extra bij een Windows VPS
Naast de standaard functies bieden wij diverse extra’s wanneer je bij ons een VPS afneemt. Zo is het mogelijk om met een gratis private network meerdere Windows Servers aan elkaar te koppelen en heb je console toegang om gemakkelijk je VPS te bedienen via de Command Line. Onverwacht toch meer geheugen of opslag nodig? Via ‘Mijn Argeweb’ kun je gemakkelijk je VPS upgraden.

Als extra optie is het mogelijk om een snapshot mee te bestellen met de Windows VPS. Met een snapshot kan je een momentopname maken van je VPS. Ga je belangrijke wijzigingen doen en loopt er iets mis? Zet de snapshot terug en je probleem is opgelost!  Wij bieden je ook een dagelijkse back-up van de server, in dat geval worden er meerdere snapshots voor een bepaalde duur bewaard.

Argeweb biedt een stabiel netwerk voor je VPS waarbij downtime tot het minimum wordt beperkt. Wil je extra veiligheid inbouwen voor downtime? Wij bieden je de optie om de VPS te clusteren. Hierbij wordt je VPS beschikbaar gesteld op een ‘tweede verbinding’. Mocht het een keer voorkomen dat een verbinding wegvalt, neemt de tweede verbinding deze over.

Welke Windows versie?
Windows Server kent verschillende versies van het besturingssysteem. Bij je bestelling kan je aangeven welke versie je wilt hebben. Maak je gebruik van specifieke toepassingen? Dan kan het zijn dat je een oudere versie van Windows Server nodig hebt. Bij ons kan je kiezen tussen Windows Server 2012, 2016 en de nieuwste Windows 2019 versie. Bij je maandelijkse bedrag is de Windows licentie inbegrepen en heb je remote desktop toegang zodat je de server ook vanaf afstand kunt benaderen.





Reacties zijn gesloten.