Pluspunt – vier successen!

pluspunt

We hebben het in de blog van Manon gehad over de vier tips voor het verhogen van je klanttevredenheid. Een hoge klanttevredenheid zorgt voor blije klanten, maar ook tevreden reviews, tweets of zelfs persoonlijke bedankjes, zoals taarten of een handgeschreven kaart. Het is belangrijk om niet alleen extern deze successen te vieren, maar vooral ook intern. Je personeel bedanken, belonen en activeren is misschien nog wel belangrijker. Zonder hen had je immers al deze successen en hoge klanttevredenheid niet. Maar hoe bedank en inspireer je je collega’s? Wij geven je graag een tip!

De beloning en waardering die wij van klanten krijgen, maakt ons allemaal gelukkig. Waarom zouden we hier dan ook niet meer mee doen? We kunnen tegen elkaar zeggen dat we het super vinden dat iemand een klant zo goed heeft geholpen, maar door de drukte van alledag vergeet je dat vaak weer.

Om ervoor te zorgen dat nou juist al deze positieve dingen opvallen en vooral niet vergeten worden, hebben wij het pluspunt geïntroduceerd. Een zelf ontworpen magnetisch bord dat de gehele muur bedekt. Op dit bord worden alle positieve berichten van klanten verzameld. Positieve reviews, beoordelingen van klanten die onze medewerkers ontvangen op hun tickets, kaartjes van klanten, foto’s van ontvangen lekkernijen, alles hangen we hier op. Zo ziet het bord eruit:

pluspunt argeweb

Wat heeft het pluspunt voor effect op onze collega’s?

Het is ontzettend leuk om te merken dat alle collega’s heel gemotiveerd worden door het pluspunt. Hangt één collega met een positieve review al op het pluspunt? Dan wil je natuurlijk dat jij daar ook bij komt te hangen! Je gaat extra je best doen en wordt nog gemotiveerder om de klant te helpen.

Doordat deze muur zo prominent op kantoor aanwezig is, kan niemand er omheen en blijft het pluspunt in het oog springen. Daarbij is het voor onze collega’s een beloning van zijn of haar werk om met een positieve review van een klant op het pluspunt te hangen.

Op het positieve focussen helpt ons allemaal, dus laten we dat dan ook  vooral doen 🙂

PS: Volg ons op social media, daar komt het pluspunt regelmatig voorbij!

 

Reacties zijn gesloten.