Een .shop domein vertelt precies wat je doet met je website

.shop domeinnaam registeren

Een domein met een .shop extensie is de beste keus wanneer bijvoorbeeld de .nl-domeinnaam al bezet is. Volgens Argeweb klant Kees Kroon uit Volendam heeft zo’n domein nog veel meer voordelen. De eigenaar van verschillende succesvolle websites met Hollandse producten is ermee aan de slag gegaan.

Achttien jaar geleden begon Kees Kroon met de wereldwijde online verkoop van Hollandse specialiteiten, zoals stroopwafels en rookworsten. Langzaam maar zeker besloot hij zich meer te richten op relatiegeschenken en souvenirs. Onder de paraplu Holland 4 You runt Kroon nu een aantal verschillende webshops. Iedere winkel heeft een eigen domein, zoals holland4you-pennen.nl, holland4you-kerstpakketten.nl en holland4you-souvenirs.nl. Sleutelhanger-klompjes.shop is zijn eerste .shop-domein. 

Iedere webwinkel onder een eigen domein?

“Ik ontdekte al dat dat heel goed werkte voordat Coolblue dit ging doen. Een naam in je webadres die precies aangeeft wat je doet, dat scoort goed in Google. Coolblue is inmiddels afgestapt van eigen domeinen voor specifieke productgroepen, maar ze hebben op deze manier wel een naam opgebouwd.”

Waarom heb je voor een .shop-domein gekozen?

“Het is een goed alternatief voor .nl-domeinnamen. Vaak zijn deze domeinnamen nu eenmaal al bezet. Je kunt dan uitwijken naar een ander domein, zoals .tv, maar tenzij je tv-programma’s maakt, zegt dat niets over wat je doet. Ik denk zelfs dat .shop op den duur wel eens wereldwijd dé extensie voor webwinkels kan worden.

Bij een website met een .nl-domeinnaam weet je uiteindelijk nog niet precies wat het is. Het kan ook om een importeur of een ander bedrijf gaan. Bij .shop is het direct duidelijk dat het om een winkel gaat. Ik geloof ook dat Google steeds meer zorgt dat .shop-domeinen hoger in de zoekresultaten komen, bijvoorbeeld wanneer mensen zoeken op ‘sleutelhanger met klompje kopen’.”

Webshop met SSL

Waar komen je klanten vandaan?

“Van over de hele wereld. Het zijn zowel particulieren als bedrijven. Ik verkoop bijvoorbeeld veel aan expats en ambassades. Er zijn ook veel bedrijven die de klompjes met hun bedrijfsnaam erop uitdelen, bijvoorbeeld op beurzen.”

Hoe doe je promotie voor je webshop?

“Ik heb gemerkt dat mond-tot-mondreclame voor mij beter werkt dan adverteren. Als mensen tevreden zijn, vertellen ze dat door. Ook reviews zijn voor mij heel belangrijk, daarom is het goed om niet alleen bedrijven maar ook particulieren als klant te hebben. Zij zijn natuurlijk niet degenen aan wie je het meest verdient, maar ze laten wel eerder een review achter dan zakelijke klanten.

Uiteraard moet je service dan wel uitstekend zijn. Dat betekent snel leveren en razendsnel in actie komen als zich een keer een probleem voordoet. Vorige week had ik bijvoorbeeld per ongeluk een verkeerde sleutelhanger verzonden aan een klant. Omdat ze de volgende dag de sleutelhanger nodig had, heb ik onmiddellijk de juiste nagestuurd met een envelop met postzegel erbij, zodat ze de verkeerde gratis terug kon sturen. Zij heeft vervolgens een heel positieve review achtergelaten.

Ik stuur geen mails om mensen te vragen een review te schrijven. Iedereen krijgt nu zo veel van dat soort mailtjes dat het soms zelfs irritatie opwekt. Ik klik dat soort mails zelf ook meteen weg.” 

Wat zijn je ervaringen met Argeweb?

“Ik ben al achttien jaar een trouwe klant. Als een van mijn sites tijdelijk uit de lucht is, moet dat geen dagen duren. Argeweb reageert altijd snel en adequaat. Ze lopen ook voor op de concurrenten met de ontwikkeling van producten. Bovendien kun je eigenlijk alles heel snel en makkelijk online regelen. Als ik ‘s avonds om 10 uur bedenk dat ik een domeinnaam wil hebben, is dat binnen een uur geregeld.”

 


avatar

Over Jelle

Jelle is Online Marketeer en Webmaster bij Argeweb. Naast het verbeteren van zoekmachine rankings, optimaliseert hij de website performance en conversie. Verder houdt hij zich bezig met affiliate-, content- en e-mailmarketing. Niets is te gek voor deze marketing duizendpoot.Reacties zijn gesloten.