SVG bestanden toevoegen in WordPress (Eenvoudige Oplossing)

Als je SVG bestanden wil toevoegen in WordPress kan dit zonder hulpmiddel niet via de afbeelding toevoegen optie in de blok-editor. In dit artikel vertellen we je wat het voordeel is van SVG bestanden en laten we je zien hoe je deze kan toevoegen in WordPress.

Wat is SVG en hoe werkt het?

SVG staat voor Scalable Vector Graphics en is een bestandsindeling voor vectorafbeeldingen. Het belangrijkste voordeel van vectorafbeeldingen is dat je de afbeeldingen kan vergroten zonder kwaliteitsverlies of pixelvorming. Als je standaard bestandsindelingen zoals PNG of JPG neemt en inzoomt, zal je merken dat de afbeelding vervaagt en korrelig wordt.

Vectorafbeeldingen gebruiken geen pixels. In plaats daarvan gebruiken ze een tweedimensionale kaart die de afbeelding definieert met XML code, vergelijkbaar met HTML. Hiermee krijg je een afbeelding die altijd scherp is ongeacht hoe groot deze is. Een SVG bestand wordt vaak toegepast voor logo’s en iconen, maar kan ook gebruikt worden voor illustraties.

De SVG Support plug-in als oplossing

De SVG Support plug-in is een snelle en makkelijke manier voor het toevoegen van SVG bestanden in WordPress. Na installatie en activering hoef je alleen nog enkele stappen uit te voeren:

  1. In het WordPress menu ga je bij Instellingen naar SVG Support
  2. Zet het vinkje aan bij Enable Advanced Mode
  3. Zet het vinkje aan bij Automatically insert class
  4. Druk op de knop Save Changes

In de blok-editor kan je nu SVG bestanden uploaden zoals je elk ander afbeeldingsbestand zou uploaden. Voeg eenvoudig een afbeeldingsblok toe aan de editor en upload vervolgens het SVG bestand.

:light_bulb_on: ​Tip: optimaliseer je SVG bestanden zodat bestandsgroottes zo klein mogelijk zijn voor snellere laadtijden


avatar

Over Jelle

Jelle is Online Marketeer en Webmaster bij Argeweb. Naast het verbeteren van zoekmachine rankings, optimaliseert hij de website performance en conversie. Verder houdt hij zich bezig met affiliate-, content- en e-mailmarketing. Niets is te gek voor deze marketing duizendpoot.Reacties zijn gesloten.