Hoe verhuis ik mijn .com domeinnaam naar Argeweb?

Herkent u dat ook?
Stelt u zich voor dat u met spoed een domein moet verhuizen omdat u haast heeft met het publiceren van uw website of  de registratie periode bijna is verlopen bij uw huidige provider. Doordat er zo veel verschillende verhuisprocedures bestaan ontstaat er veel verwarring bij klanten en worden regelmatig verhuisprocedures door elkaar gehaald. Daardoor komt de klant in problemen en kan het de klant onnodig veel geld kosten.
Per domeinnaam extensie hanteren overkoepelende organisaties voor de desbetreffende extensie zo hun eigen verhuisprocedures. Om een beeld te schetsen zal ik het proces van een .COM domeinnaam extensie, één van de veelvoorkomende domeinverhuizingen, hieronder in het kort toelichten.

Hoe start u een verhuisproces voor .com
De verhuizing van uw domeinnaam aanvragen kan heel makkelijk via onze website www.argeweb.nl  of wanneer u al klant bent via uw persoonlijke Customer Site worden aangevraagd.

Zodra de verhuis aanvraag door ons wordt aangevraagd zal de verhuisprocedure worden gestart. Op dat moment begint het verhuisproces pas echt. Veel klanten vragen zich af wat er dan nog moet gebeuren om de verhuizing rond te krijgen. Om de verhuizing te accepteren wordt er altijd een e-mail, afkomstig van de organisatie Opensrs, verstuurd naar de administratieve contact van het domein. Via deze e-mail wordt er vervolgens gevraagd om de verhuizing te bevestigen met de benodigde autorisatie code. Deze code is een autorisatie code en bestaat uit een willekeurige tekenreeks die is vastgelegd bij een domeinnaam en wordt gebruikt om een verhuizing van een .COM domeinnaam te valideren.

Hoe kom ik aan deze autorisatie code?
De autorisatie code kunt u, als houder van het domein, alleen opvragen  bij de huidige provider. Vaak zit er ook een lock (blokkade tegen verhuizing) op de domeinnaam, deze kan ook verwijderd worden door de huidige provider.
Wanneer bovenstaande acties zijn gedaan en u de beschikking heeft over de autorisatiecode kunt u vervolgens heel makkelijk de verhuizing accepteren. Voor een volledige handleiding om de verhuizing te accepteren kunt hier klikken.

Tegen welke problemen kunt u aanlopen tijdens het verhuisproces?
Helaas zijn er altijd uitzonderingen en kunt u alsnog tegen problemen aanlopen tijdens het verhuisproces. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de domeinnaam nog niet langer dan 60 dagen bij de huidige provider staat geregistreerd. Dit is een regel die de overkoepelende organisatie ICANN heeft bepaald voor het verhuisproces.

In dit geval kan er (nog) geen verhuizing plaatsvinden en moet er gewacht worden met het verhuizen van uw domeinnaam totdat deze 60 dagen verstreken zijn.
Denkt u dat u alles heeft gehad blijkt dat het administratieve e-mailadres allang niet meer in gebruik te zijn of is deze van uw huidige provider. Zorg er dus voor dat dit e-mailadres up to date is, zodat u samen met de autorisatie code de verhuizing kunt accepteren. Vergeet daarbij ook niet om de lock te laten verwijderen door de huidige provider.

Geldt dit proces alleen voor de .com extensie?
Nee. Dit proces geldt voor meerdere extensies, hieronder een overzicht:
.info
.org
.biz
.net
.mobi
.me
.tv

Tot slot!
Wanneer de juiste stappen worden gevolgd zal de verhuizingen, naar verwachting, binnen 7 dagen worden afgerond. Wees goed voorbereid dan gaat alles volgens proces!


avatar

Over Jolanda Vijfvinkel

Jolanda is werkzaam op de afdeling Orderverwerking & Facturering en houdt zich dagelijks bezig met het afhandelen van klantvragen. Ook zorgt zij voor de verwerking van overdrachten, domeinverlengingen, domeinverhuizingen en opzeggen.Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *